Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση των μαθητών και των φοιτητικών συλλόγων στο υπουργείο παιδείας.

Στις 12.30 γέμισε ο εξωτερικός  χώρος του υπουργείου από τα πανό των ΦΣ. Ύστερα από συνεννόηση τα μπλοκ των φοιτητών και των μαθητών μπήκαν στο υπουργείο όπου τους δέχτηκε μία υπάλληλος στην οποία έθεσαν τα αιτήματά τους.

Εκ μέρους των μαθητών τέθηκαν ζητήματα όπως οι ελλείψεις σε καθηγητές στα σχολεία καθώς και το ζήτημα της εντατικοποίησης των μαθημάτων λόγω της κεντρικής λογικής που κατέχουν οι εξετάσεις στο σχολείο. Μαζί με αυτό τέθηκε το ζήτημα της παραπαιδείας το οποίο επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες και αποτελεί σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ένας μαθητής να επιτύχει στις εξετάσεις.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της παιδείας, όπου ο προϋπολογισμός των πανεπιστημίων από το 2010 έχει μειωθεί σχεδόν 80%. Συνέπεια αυτού είναι πρακτικά η κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, είτε με την εισαγωγή μπαρών στα εστιατόρια για να μην μπορούν όλοι οι φοιτητές να τρώνε, είτε με το να πετιούνται φοιτητές έξω από εστίες. Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα της εντατικοποίησης με την δημιουργία αλυσίδων στα μαθήματα. Υπήρξαν ακόμα ερωτήσεις σχετικά με το πάγωμα του νόμου Μπαλτά και το περιεχόμενο του νόμου Φίλη που θα έρθει την άνοιξη του 2016.

Η υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου φάνηκε μετά από 2 ώρες. Μαθητές και φοιτητές συμφώνησαν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προβούν σε εκ νέου κινητοποιήσεις ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρεθύμνου. 

Ετικέτες