Πραγματοποιήθηκε χθες 5/4/2014, διπλή πορεία στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στα σχέδια του Υπουργείου Προ.Πο. που αποκαλύφθηκαν πριν λίγο καιρό, ν’ ανοίξουν δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας και μάλιστα σε χώρο νοσοκομείου που έκλεισε πρόσφατα, οι συλλογικότητες και φορείς της περιοχής απάντησαν με άμεση κινητοποίηση και πορεία που ανάγκασε το Δένδια να αναστείλει τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και να εξαγγείλει παύση εργασιών «μέχρι τις εκλογές», πριν 10 μέρες.

Παρά την εξαγγελία, όμως, δεν υπήρξε εφησυχασμός. Τα δύο νέα στρατόπεδα δεν άνοιξαν, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ξαναλειτουργήσει το νοσοκομείο που εξυπηρετούσε τους ήδη βεβαρημένους από την κρίση κατοίκους της περιοχής.

Οι δύο πορείες ξεκίνησαν, συμβολικά, από τους δύο προοριζόμενους για κέντρα κράτησης χώρους. Μία από το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) που πέρασε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου και μία μηχανοκίνητη από τις κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ όπου στεγάζεται  το θεραπευτήριο χρόνιων  παθήσεων παίδων. Οι πορείες συναντήθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου (Παλατάκι). Η εκδήλωση έκλεισε με δωρεάν φαγητό από την κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος».

Της διοργάνωσης ηγήθηκε το συντονιστικό φορέων και συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας, που λειτουργεί και συντονίζει τους αγώνες της περιοχής Αιγάλεω, αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, ενώ συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, δομές αλληλεγγύης και δημοτικές κινήσεις.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Δυτικών 

Ετικέτες