Το δεύτερο τεύχος της νέας αριστερής εφημερίδας της Κύπρου

Το Γρανάζι γυρίζει για δεύτερη φορά σε ψηλές στροφές. Αναλύει το ιδιωτικό χρέος της Κύπρου που από χρέος των επιχειρήσεων έγινε χρέος του λαού. Σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις γύρω από το νέο ΓΕΣΥ και επιμένει ότι η υγεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί αδιαπραγμάτευτες είναι οι ζωές μας. Παρουσιάζει τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο αναδεικνύοντας τις αδυναμίες τους αλλά και τη δυναμική τους. Πιάνει το κόκκινο νήμα του αγώνα των γυναικών ενάντια στην εκμετάλλευση. Φανερώνει το ρατσισμό και την υποκρισία του κράτους και της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας.

Συμμετέχει και καλύπτει τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις. Αναδεικνύει το χαρακτήρα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που είναι πιο πολύ ελάχιστο παρά εγγυημένο και καταπιάνεται με το μέτρο της κυριακάτικης εργασίας, ως μια κομβική προσπάθεια κυβέρνησης-αφεντικών να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στην Κύπρο. Ταξιδεύει στην Ελλάδα και βρίσκεται δίπλα στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που έχουν μπροστά τους σκληρές μάχες. Ξεκινά να γράφει το αλφαβητάρι του με όρους ταξικούς, σημειώνει στο ημερολόγιο του κινηματικά γεγονότα και αναδεικνύει τη σχέση της τέχνης με την πολιτική με ένα μικρό αφιέρωμα στο μπάουχαους. Ανάμεσα σε όλα αυτά χώνει κόκκινες σφήνες σχολιασμού της επικαιρότητας.

Και αν κάποιος το κατηγορήσει ως ελαττωματικό γιατί γυρίζει μόνο προς τα αριστερά… αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη με μεγάλη χαρά! Γιατί σε ένα κόσμο που χωρίζεται σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους δεν φτιάχτηκε για να τηρεί ίσες αποστάσεις. Καλή ανάγνωση

Η Συντακτική ομάδα.

Για προμήθεια αντιτύπων στην Ελλάδα, επικοινωνείστε με το 6957.500.105

Ετικέτες