Η Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου προχωράει στην έκδοση του ημερολογίου της για το 2020.

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Επιτροπή κατάφερε να είναι στο πλάι των προσφύγων του Λαυρίου με κάθε τρόπο. Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε την πολύτιμη βοήθεια δεκάδων ανθρώπων από πολλές γωνιές της Ελλάδας, σωματείων, μαθητών,  μαθητριών κ.ά. Με τη βοήθεια όλων όσων μας ενίσχυσαν, αγοράζοντας το ημερολόγιο της Επιτροπής, μπορέσαμε να συνεισφέρουμε με την αγορά τροφίμων για να καλυφθεί μέρος των αναγκών των 400 προσφύγων που μένουν στο Κέντρο Κούρδων Προσφύγων του Λαυρίου και στον καταυλισμό στο Νεράκι. Οργανώσαμε επισκέψεις των Μαθητών-τριών Ενάντια στο Σύστημα έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά πώς ζουν οι πρόσφυγες και μαζί με τα παιδιά που μένουν στο Κέντρο να περάσουν δημιουργικό χρόνο. Μεταφέραμε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων που προσέφεραν συλλογικότητες και πλήθος κόσμου. Μπορέσαμε επίσης να καλύψουμε τα έξοδα μεταφοράς από το Λαύριο στην Αθήνα, ώστε να συμμετέχουν οι Κούρδοι από το Λαύριο στην Αντιρατσιστική Διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα στις 16 Μάρτη 2019.

Μαζί με τις Κούρδισες διαδηλώσαμε για τη μέρα της Γυναίκας στο Λαύριο στις 7 Μάρτη και στις 8 Μάρτη συμμετείχαμε στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε στην Αθήνα.

Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες Λαυρίου μαζί με την οποία οργανώσαμε τη Χριστουγεννιάτική Γιορτή για τα παιδιά του Κέντρου και άλλες δραστηριότητες.

Με την καθημερινή μας παρουσία στο Λαύριο ενημερώνουμε όλο τον κόσμο που στέκεται αλληλέγγυος για κάθε έκτακτο γεγονός που χρειάζεται αντιμετώπιση. Επίσης με τη συνεργασία μας με το Κέντρο Υγείας Λαυρίου προσπαθούμε να καλύπτουμε έκτακτα και τακτικά ζητήματα υγείας.

Για εμάς είναι σημαντικό, σε μία περίοδο που το προσφυγικό είναι στο κέντρο της επικαιρότητας (κυρίως με ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο), να ενισχύσουμε αντιρατσιστικές δράσεις, να τονώσουμε την πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, να απαντήσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί. Εξάλλου, στο Λαύριο ζούμε μαζί με τους Κούρδους πρόσφυγες για δεκαετίες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με το φετινό μας ημερολόγιο ζητάμε την ενίσχυση από όλους και όλες για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη δράση μας με ακόμη καλύτερους όρους.

Ετικέτες