Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε σχολικό στάδιο στην πόλη Νάουεν δυτικά του Βερολίνου, όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν προσωρινά Σύροι πρόσφυγες.

Οι Γερμανικές αρχές θεωρούν πως και αυτή η επίθεση είναι έργο ακροδεξιών εξτρεμιστών και νεοναζί που με τον τρόπο αυτό εκφράζουν το μίσος τους κατά των προσφύγων με σειρά εμπρησμών που έχουν σημειωθεί σε κέντρα υποδοχής τους το τελευταίο έτος.

Το νέο αυτό περιστατικό ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Όσο αυξάνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες πρωτοστατούν οι ΗΠΑ και οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για να υφαρπάξουν τον πλούτο τους, τόσο θα αυξάνονται τα μαζικά μεταναστευτικά ρεύματα προς τις χώρες του λεγόμενου αναπτυγμένου καπιταλισμού. Από την άλλη πλευρά, όσο στις χώρες της ΕΕ εφαρμόζεται η ανελέητη νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυρίαρχων κύκλων της,  που μεταβάλλει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας σε οικονομικούς μετανάστες στον τόπο τους, τόσο θα αυξάνονται οι κίνδυνοι  πριμοδότησης  του αυταρχισμού και ανάπτυξης νεοναζιστικών μορφωμάτων.

Αυτός ο φαύλος κύκλος μπορεί και πρέπει να σπάσει με την έμπρακτη καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με τον αγώνα κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια που εξοντώνουν την πλειοψηφία των λαών, με την ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, με μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική χωρίς επαίσχυντες συμφωνίες τύπου Δουβλίνο ΙΙ που μεταβάλλει χώρες ολόκληρες  σε γκέτο και «αποθήκες ψυχών».

Ετικέτες