Σκηνές ακραίας καταστολής σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας.

Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη επιτέθηκαν βάναυσα στους μαθητές και τις μαθήτριες που είχαν συγκεντρωθεί και κατά τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Το μαθητικό κίνημα μέσα από τις κινητοποιήσεις του έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τις ανύπαρκτες κυβερνητικές πολιτικές όσον αφορά στα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί απέναντι στην πανδημία. Τα σχολεία λειτουργούν χωρίς προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, χωρίς αποσυμφόρηση των τάξεων, χωρίς να γίνονται tests.

Αυτός είναι και ο λόγος που λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η συγκέντρωση οι δυνάμεις καταστολής δεν άφησαν τους μαθητές να εκφράσουν τα αιτήματά τους διαλύοντας τη συγκέντρωση. Η διαφορά όμως αυτή τη φορά, είναι ότι δεν αρκέστηκαν σε αυτό, και καταδίωξαν δολοφονικά τους διαδηλωτές μέχρι την είσοδο του Mall πετώντας χημικά στον προαύλιο χώρο και στην είσοδο του εμπορικού κέντρου, τρομοκρατώντας και άσχετο κόσμο που απλώς έκανε τα ψώνια του. Πολλά παιδιά πάνω στον πανικό τους να γλιτώσουν, πήδηξαν από το μπαλκόνι της εισόδου του Mall και κατά τύχη γλιτώθηκαν τα χειρότερα. Πολύς κόσμος στριμώχτηκε και στην αποβάθρα του τρένου.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να ανοίξει διάλογο με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τους έχει αφήσει στη μοίρα τους κι αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι τους στέλνει είτε τα κανάλια είτε την αστυνομία. Παρόλα αυτά το μαθητικό κίνημα για μια ακόμη φορά εξέθεσε την κυρία Κεραμέως και τις πολιτικές της.

Μόνο με ενότητα και αγώνα μπορεί να λειτουργήσει ξανά αξιοπρεπώς το δημόσιο σχολείο.

Ετικέτες