Κλιμακώνεται ο αυταρχισμός κυβέρνησης-Φορτσάκηδων στα πανεπιστήμια. Χιλιάδες φοιτητές-τιες έδωσαν δυναμική απάντηση το απόγευμα (13/11) στους δρόμους της Αθήνας. Νέα επίθεση των ΜΑΤ το βράδυ στο Πολυτεχνείο. Συλλαλητήριο ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία την Παρασκευή 14/11 στις 12.00, στα Προπύλαια.

update: Χιλιάδες φοιτητές και αλληλέγγυοι απάντησαν δυναμικά στον κυβερνητικό αυταρχισμό, πραγματοπιώντας πορεία από τα Προπύλαια προς τη βουλή. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. και οι απολυμένοι της Coca-Cola. 

Η απογευματινή πορεία των φοιτητών κατέληξε έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, η οποία ήταν κλειστή. Οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να πραγματοποιήσουν συντονιστικό, όμως δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, που προχώρησαν και σε ρίψη κρότου λάμψης και χημικών.

Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Νομική το πρωί της Πέμπτης. Οι φοιτητές έλαβαν απόφαση την Τετάρτη για κατάληψη της σχολής, αλλά μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και βίας για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο.

Ανάλογη απόφαση για κλείσιμο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ από σήμερα 13/11 έως την Τρίτη έχει ληφθεί και από τις πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ήδη, το κτίριο της ΑΣΟΕΕ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό.



Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για κατάληψη. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 12 μ. Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

  • Στον αυταρχισμό, στην απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή
  • Στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης και της Πρυτανικής Αρχής του ΕΚΠΑ, που σαν τιμωρός και ετσιθελικά κλείνει σχολές και κτήρια του δημόσιου Πανεπιστήμιου

ΑΠΑΝΤΑΜΕ

  • Με την απερίφραστη καταδίκη και καταγγελία των όσων εξελίχθησαν γύρω από την Νομική Σχολή και το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014.
  • Με την αγωνιστική κοινή στάση της σπουδάζουσας νεολαίας, των εργαζομένων και των διδασκόντων.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που δεχτήκαμε την επίθεση αυταρχισμού, παρεμβάσεων κρατικών, αστυνομικών και εισαγγελικών ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του μεγάλου απεργιακού αγώνα μας το τελευταίο τετράμηνο του 2013, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν το τελευταίο μήνα γύρω και μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εμείς που δεχτήκαμε τα σοβαρά πλήγματα στα δικαιώματά μας, στην εργασία μας, στις ζωές μας από την πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων και εισοδημάτων πάει μαζί με τις ακραίες μορφές αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας και οφείλουμε να τις καταδικάσουμε και να τις ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ.

Έχουμε μπροστά μας σκληρές μάχες για να μην περάσουν οι απολύσεις, να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να μην υλοποιηθούν οι απολύσεις των 150 συναδέλφων μας συμβασιούχων που προγραμματίζει η Πρυτανική Αρχή του ΕΚΠΑ για την 1η Δεκεμβρίου 2014.

Επειδή γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν το φόβο και τον αυταρχισμό για να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας

καλούμαστε

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ την Παρασκευή 14-11-2014 να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ μαζικά  στην πανεκπαιδευτική απάντηση που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι

στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον τριήμερο γιορτασμό

της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης                                             Μαρλέν Λογοθέτη

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

για την αστυνομική καταστολή σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών

Καταγγέλλουμε την τελείως απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ σήμερα το πρωί, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πριν λίγη ώρα και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση απο πλευράς φοιτητών.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς λέγαμε πώς τα «προληπτικά» λοκ-άουτ σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ γίνονται για τη δημιουργία κλίματος έντασης. Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία.

Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!

Ούτε μια μέρα χαμένη!

*Κεντρική φωτό θέματος: Μ. Λώλος. 

Ετικέτες