Το ΜΕΤΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το νέο κρούσμα τρομοκρατίας και απαιτεί την αθώωση των δύο εργαζομένων και την απαλλαγή τους από τις χαλκευμένες κατηγορίες. Καλεί, δε, όλους και όλους τους εργαζομένους, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους δύο διωκόμενους συνδικαλιστές και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εξ αναβολής δίκη τους την Πέμπτη 22 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 2 – αίθουσα 1), στις 11πμ

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα τις καταλήψεις σε υποκαταστήματα του Ταμείου, αντιδρώντας στην υποστελέχωσή του και στην απαξίωσή του, γεγονός που οδηγεί σε ταλαιπωρία εργαζομένους αλλά και ασφαλισμένους. Σε ανάλογη εργατική δράση, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ- Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παράλληλα με την ενεργή ανάμειξη της ΚρατικήςΑσφάλειας στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, κλιμακώνει τις διώξεις εναντίον των εργαζομένων και των συνδικαλιστών που μάχονται για τα δικαιώματά τους αλλά και για τα δικαιώματα των πολιτών, με πρόσφατο αυταρχικό της κρούσμα τη σύλληψη και την προσαγωγή -μέσω Αυτοφώρου- των μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ και του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕΧρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά, που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα για τη συμμετοχή τους σε περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ – ΟΑΕΕ στο νέο Ηράκλειο.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το νέο κρούσμα τρομοκρατίας και απαιτεί την αθώωση των δύο εργαζομένων και την απαλλαγή τους από τις χαλκευμένες κατηγορίες. Καλεί, δε, όλους και όλους τους εργαζομένους, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους δύο διωκόμενους συνδικαλιστές και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εξ αναβολής δίκη τους την Πέμπτη 22 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 2 – αίθουσα 1), στις 11πμ.

Οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται

Η τρομοκρατία και ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσουν