Συγκεντρωθήκαμε χθες έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία για να συμπαρασταθούμε στους απεργούς και στον αγωνιζόμενο λαό.

Η διαμαρτυρία μας γινόταν την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα έσπευδε να θάψει τον ελληνικό λαό ψηφίζοντας το Μνημόνιο 3 ενώ η τρόϊκα ετοιμάζεται για επέλαση και στην Κύπρο. Η συγκέντρωση μας ήταν και ένα κάλεσμα στον κυπριακό λαό να ενώσει τη φωνή του με τους λαούς της Ευρωπης και να οργανώσει τις αντιστάσεις  ενάντια στο επερχόμενο κυπριακό μνημόνιο.

Στο κάλεσμα του Συριζα Κύπρου ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι (άτομα και συλλογικότητες) από την Ελλάδα και την Κύπρο και όλοι μαζί ενώσαμε τις φωνές μας με τις φωνές των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην Ελλάδα. Συνθήματα όπως "καμία θυσία για τις αγορές την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές", Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά", ‘’εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι " κυριάρχησαν στη συγκέντρωση μας που διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Αφού οι υπάλληλοι της πρεσβείας, εμφανώς αμήχανοι, αρνήθηκαν να παραλάβουν το ψήφισμα συμπαράστασης που είχαμε ετοιμάσει, το θυροκολλήσαμε στην κεντρική είσοδο της πρεσβείας .

Η αντιμνημονιακή δράση  στην Κύπρο συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη με τη συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΡΑΣ (Επιτροπη για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση) στις 4μ.μ μπροστά από τη  Βουλή. Οι τροικανοι, που έρχονται σήμερα εδώ για να σώσουν και την Κύπρο σε συνεργασία με τους ντόπιους κηρυκες του νεοφιλελευθερισμου, θα μας βρουν μπροστά τους 

Ετικέτες