Η μάχη για τη διάσωση της Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

Στο Μεσολόγγι την περασμένη εβδομάδα (12/6) η Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εργαζόμενους του νοσοκομείου της πόλης, κατοίκους και φορείς, διοργάνωσαν μια πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρηματοδότηση του τοπικού νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε προσωπικό, απαιτώντας παράλληλα ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία για όλους. Παρόντα στη συγκέντρωση και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αγρινίου που συγκεντρώνει υπογραφές ώστε να οργανωθεί πανδημοτική κινητοποίηση, για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου. Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Υγείας Σαλμάς, οργανώνει φιέστες για να "γιορτάσει" τα αποτελέσματα της αντικοινωνικής πολιτικής των μνημονίων. 

Παραθέτουμε την καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νομού Αιτ/νίας και του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου http://epitropiagona-agriniou.blogspot.gr/ και μια δημόσια παρέμβαση από τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Β. Κωστάρα:

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει για τη δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό γνωρίζουν καλά ότι άλλος δρόμος από τους αγώνες διαρκείας δεν υπάρχει.

Όταν οι ασθενείς κινδυνεύουν να πεθάνουν στα νοσοκομεία επειδή η έλλειψη προσωπικού έχει φτάσει στο απροχώρητο, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όταν κλείνουν εκατοντάδες κρεβάτια επειδή συγχωνεύονται και κλείνουν νοσοκομεία, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όταν η ανεργία θερίζει αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους και χωρίς καμιά παροχή υγείας, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όταν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, μετά τις μειώσεις μισθών, δεν μπορούν να πληρώσουν τα πέντε ευρώ της εισόδου, άλλος δρόμος δε υπάρχει.

Ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φρένο στα μνημόνια και τη “δοσοεξαρτώμενη” κυβέρνηση είναι να οργανώσουμε την ανατροπή της και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για να σπάσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει σε κάθε  κινητοποίηση, ώστε να διασπάσει τους εργαζόμενους, χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί συντονίζοντας τους αγώνες μας.

Προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει οι υγειονομικοί χρειάζεται να ενεργοποιηθούν όλα τα υπάρχοντα συντονιστικά ομοσπονδιών, δημοσίου, πρωτοβάθμιων σωματείων, φορέων και οργανισμών μαζί με τις επιτροπές αγώνα σε όσες περιοχές υπάρχουν.

Οι «επιτυχίες» του Σαμαρά είναι κόλαση για την κοινωνία. Άμεση ανάγκη η ανατροπή του και ο φραγμός στην καταστροφή της δημόσιας υγείας.

Κωστάρας Βασίλης

Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας





Ετικέτες