Οι εκδόσεις Redmarks ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου τους τίτλου: "Οι Αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι" του Πέρι Αντερσον.

Το δοκίµιο του Πέρι Άντερσον είναι ένα κείµενο που έχει αντέξει στο χρόνο. Είναι ένας πολύτιµος οδηγός για να ταξιδέψει κανείς µέσα στη θάλασσα των Τετραδίων της Φυλακής, χωρίς να χάσει το νήµα της σκέψης του Ιταλού στοχαστή. Είναι µια κριτική παρουσίαση, µε τη βαθειά γνώση αλλά και τον σεβασµό του ΠέριΆντερσον στο έργο του Γκράµσι.

Η παρούσα έκδοση περιλαµβάνει τον νέο πρόλογο του ΠέριΆντερσον στην επανέκδοση των Αντινοµιών το 2017, όπως και την Αναφορά του Άθος Λίζα, συντρόφου του Γκράµσι, σχετικά µε τα πολιτικά «µαθήµατα» του Γκράµσι προς τους συγκρατούµενούς του µέσα στη φασιστική φυλακή του Τούρι.

             Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

            Ο Πέρι Άντερσον (Perry Anderson) γεννήθηκε το 1938. Δίδαξε Ιστορία και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Διηύθυνε τη βρετανική "Επιθεώρηση της Νέας Αριστεράς" ("New Left Review") από το 1962 έως το 1982 και εκ νέου από το 2000 έως το 2003, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα στη συντακτική της επιτροπή. Αρθρογραφεί επίσης συχνά στο "London Review of Books". Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του: "Ο δυτικός μαρξισμός", "Το απολυταρχικό κράτος", "Από την αρχαιότητα στον φεουδαρχισμό" και "Οι διαιρέσεις της Κύπρου". Ο πρώτος τόμος της ελληνικής έκδοσης της "New Left Review" από τις εκδόσεις Άγρα περιλαμβάνει τα άρθρα του "Ο ποταμός του χρόνου" και "Όπλα και δικαιώματα: ο Ρωλς, ο Χάμπερμας και ο Μπόμπιο σε εποχή πολέμου".            Λίγα λόγια για τον Γκράμσι

            Ο Αντόνιο Γκράμσι ήταν ένας από τους σπουδαιότερους μαρξιστές του 20ού αιώνα, φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και πολιτικός επιστήμονας. Γεννήθηκε στη Σαρδηνία το 1891 και μυήθηκε στις σοσιαλιστικές ιδέες στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, όπου σπούδασε με υποτροφία. Το 1913 έγινε μέλος του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Το 1914 περνά στη σύνταξη της σοσιαλιστικής εφημερίδας του Τορίνο "Il grido del popolo" (Η Κραυγή του Λαού) και λίγο αργότερα στη σύνταξη του κεντρικού οργάνου του Σοσιαλιστικού Κόμματος «Avanti» (Εμπρός) και της εβδομαδιαίας "L' Ordine Nuovo" (H Νέα Τάξη). Το 1920 καθοδηγεί την μεγάλη απεργία των εργατών για την υπεράσπιση των εργοστασιακών επιτροπών του Τορίνο και διατυπώνει το πολιτικό πρόγραμμα-μανιφέστο «Για την ανανέωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος». Στις 21 Ιανουαρίου 1921 ιδρύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας. Με την άνοδο των φασιστών στην εξουσία ο Γκράμσι καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση. Συνέχισε το έργο του και μέσα στη φυλακή, όπου και πέθανε στις 27 Απριλίου του 1937.            Περιεχόμενα:

            Πρόλογος της έκδοσης

            Πρόλογος του Πέρι Άντερσον στην έκδοση του 2017            Οι Αντινοµίες του Αντόνιο Γκράµσι

            1. Μετατοπίσεις 

            2. Παραλλαγές

            3. Ασυµµετρία

            4. Συγκείµενα

            5. Προεκτάσεις            Παράρτηµα: Η Αναφορά του Άθος Λίζα

            Επίµετρο του Σωτήρη Σιαμανδούρα: Το Άνοιγµα Γκράµσι 

Θα το βρείτε από την 28η Ιούνη στο χώρο των εκδόσεων Redmarksστο 22º Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (Πάρκο Γουδί) και από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου στο  3ο Θερινό  Βιβλιοστάσιο στις 19:30 /Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων / Ερμού 134, Θησείο.Οι Αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι

Πέρι ΆντερσονΜετάφραση-Επιστημονική επιμέλεια: Σωτήρης Σιαμανδούρας

Σελίδες 210, διαστάσεις 14,0X20,5

ISBN 978-618-83970-8-8

Τιμή € 12,00

Εκδόσεις Redmarks, Ιούνης 2019

Για παραγγελίες: sales@redmarks.gr

Για Τύπο και Βιβλιοπαρουσιάσεις: info@redmarks.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.8233761 (Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο) - 210.8254625 (Πολυχώρος "Κομμούνα") -  Ιουλιανού 67, πλατεία Βικτορίας, ΑθήναΏρες λειτουργίας:

  • 12πμ -8μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή

Ετικέτες