Συνέντευξη Τύπου σωματείων και άλλων φορέων

Το γεγονός ότι η δράση των φασιστών τις τελευταίες ημέρες, που κορυφώθηκε με την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη, είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου, συνδεδεμένες μεταξύ τους, απέδειξαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος ΔΣ του ΕΚ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, σημείωσε ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου:

«Λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που εξαρχής οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία και οι συλλογικοί φορείς είχαν επισημάνει.

Η πάλη ενάντια στο τέρας του φασισμού δεν χωρά μήτε επανάπαυση, μήτε εφησυχασμό.

Η αυτονόητη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απόρροια και της συνεχούς πίεσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, είναι σαφώς μεγάλη νίκη, αλλά δεν αρκεί για να ξεριζωθεί αυτή η απάνθρωπη ιδεολογία ριζικά από κάθε χώρο νεολαίας και εργασίας.

(...) Είμαστε σήμερα εδώ να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται ειδικά τις τελευταίες μέρες με έναν μόνο σκοπό.

Να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στη νεολαία της πόλης ειδικά σε μια περίοδο που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να οργανώσει τον αγώνα της με καλύτερους όρους ώστε να διεκδικεί μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του λαϊκού - εργατικού και φοιτητικού - μαθητικού κινήματος.

Επιδιώκουν σταθερά να αποπροσανατολίζουν τις συνειδήσεις στις οποίες απευθύνονται οι βρώμικες ιδέες τους και να σπάνε τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Ακριβώς για αυτό άλλωστε έχουν κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό "τσιράκια" των αφεντικών και της κυβέρνησης.

Οι επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρις στιγμής προσιδιάζουν τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Όσοι ξέρουν την εμπειρία από τη δίκη της Χρυσής αυγής θα καταλάβουν. Σήμερα αποκαλύπτουμε σε όλους το οργανωμένο σχέδιο που στήθηκε για το χτύπημα του κινήματος που είχε στόχο κατά τη γνώμη μας ακόμη και νεκρό».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιου είδους φασιστικές οργανώσεις είναι πιστοί μπράβοι των μεγαλοαφεντικών και του ίδιου του συστήματος», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Πετράκης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΦΙΕ, σημειώνοντας ότι «όπως αυτές οι συμμορίες, έτσι και αυτοί που τους κάνουν άμεσα ή έμμεσα πλάτες έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι τεράστια και εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι αυτές οι συμμορίες συνεχίζουν και δρουν ανεξέλεγκτα σε σχολεία και γήπεδα, σε πάρκα και γειτονιές. Η υιοθέτηση της λογικής των "δύο άκρων" που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, τις εγκληματικές συμμορίες με το οργανωμένο κίνημα οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση).

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη 

Όλα τα στοιχεία «τα αποκαλύπτουμε σήμερα, δίνοντας τη συνολική εικόνα, όλους τους κρίκους της αλυσίδας, για να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια, για να μην πει κανείς ότι δεν γνώριζε», σημείωσε ο Κυριάκος Τσιαούσης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τις επιθέσεις. «Πρέπει να σπάσει η σιωπή ! Τώρα είναι η στιγμή να κάνουν όλοι ένα βήμα μπροστά! Για να μπει στην άκρη το φασιστικό τέρας», πρόσθεσε. 

Τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν είναι:

1. «Όλες τους οι επιθέσεις και αυτές της προηγούμενης εβδομάδας και η χθεσινή σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν ταχύτατες, "καταδρομικού" χαρακτήρα, με δολοφονικά εργαλεία, χτυπούσαν και έφευγαν, όπως ακριβώς έκαναν και τα τάγματα εφόδου της ΧΑ. Σας αποκαλύπτουμε ότι έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία και έχουμε εντοπίσει όλους όσοι καθοδηγούσαν τις επιθέσεις. Οι επιθέσεις όλες, ειδικά στα σχολεία, ήταν καθοδηγημένες με ανθρώπους που βρίσκονταν από έξω και με άλλους "συνδέσμους" τους που βρίσκονταν μέσα. Καλούμε την Αστυνομία και την ελληνική κυβέρνηση να τους συλλάβουν εδώ και τώρα, αλλιώς θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε και άλλα στοιχεία. Η καθοδήγηση των επιθέσεων αυτών γινόταν από ανθρώπους με συγκεκριμένη φυσιογνωμία. Κυρίως έξω από το σχολείο όπου διαδραματιζόταν η επίθεση έδιναν οδηγίες και κατευθύνσεις. Οι φασίστες αυτοί έχουν ταυτοποιηθεί! Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Δικαίου!».

2. «Η στάση των αστυνομικών αρχών προσιδιάζει απόλυτα σε όσα έχουμε διαβάσει στις δικογραφίες της δίκης της ΧΑ. Στάση ανοχής, κωλυσιεργίας, μέχρι και επίθεση προς όσους αντιστέκονται στο φασιστικό τέρας! Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Η τελευταία μάλιστα όχι μόνο δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες, με συνέπεια να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος για νέες επιθέσεις, αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία!!! Όταν μάλιστα έγιναν οι επιθέσεις η στάση των αστυνομικών αρχών ήταν το λιγότερο απαράδεκτη! Έφτασαν στο σημείο να πετάνε χημικά στους φοιτητές και να αφήνουν ανενόχλητους τους φασίστες να πετάνε μολότοφ. Είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δείχνουν τους εξωσχολικούς να μπαίνουν και να βγαίνουν στο σχολείο από την πίσω πόρτα μπροστά στους άντρες της Ασφάλειας. Το ίδιο έκαναν και πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης όπου υπήρχε οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της πορείας, το οποίο ο λαός ακύρωσε κατηγορηματικά.

Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι: Η Αστυνομία ενώ ήξερε για ώρα ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχε συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθυνόταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο, την άφησε ανενόχλητη. Μάλιστα απορία προκαλεί ότι από τις 17.30 έως τις 17.50 είχαν απομακρυνθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλατεία. Η ομάδα φασιστών κινούνταν επί της οδού Ρόδου, ενώ η Αστυνομία, που υποτίθεται τους παρακολουθούσε, επί της οδού Αμπελοκήπων. Άφησε δηλαδή τους φασίστες ανενόχλητους να έρθουν προς την πλατεία για να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Αν δεν υπήρχε η αποφασιστική παρέμβαση της περιφρούρησης, ίσως εκείνο το απόγευμα να είχαμε θύματα. Η στάση της Αστυνομίας είναι εγκληματική».

3. «Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί αφορούν θρασύδειλες επιθέσεις από πολλά άτομα έναντι λίγων. Γιατί όταν βγαίνουν οι πολλοί, όπως έκανε ο λαός της της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης στη Σταυρούπολη συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που είχαν προκηρύξει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τότε τα απολειφάδια αυτά κρύβονται στα λαγούμια τους, επειδή ξέρουν πως μόνο εκεί μπορούν να βρουν θέση οι σάπιες ιδέες τους. Είχε τέτοια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά η επίθεσή τους όταν 10 με 15 άτομα βγήκαν και επιτέθηκαν σε 3 μέλη Φοιτητικών Συλλόγων που μοίραζαν απλά ανακοινώσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

4. «Σε όλες τις περιπτώσεις, τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ημερομηνίες και ώρες, συμμετοχή κόσμου και εξοπλισμός όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα. Τίποτα δεν έγινε κατά τύχη ή εκ παραδρομής. Προσχεδιασμένα χτυπούσαν, προσχεδιασμένα υποχωρούσαν και κρύβονταν για το υπόλοιπο της μέρας στις τρύπες τους. Υπάρχουν οι χαρακτηριστικές συνομιλίες στο διαδίκτυο που δείχνουν πως συντονίζουν την επίθεσή τους, πως δίνουν οι φασιστικές ομάδες μεταξύ τους ραντεβού».

5. «Η ομάδα των φασιστών που τελούσε τις επιθέσεις ήταν οργανωμένη και δρούσε σαν τάγμα εφόδου, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές εποχές που γνωρίζει πότε ο τόπος μας και ο λαός μας. Δεν ήταν απλά δηλαδή κάποιοι "μαθητές" όπως ήθελαν να τους παρουσιάσουν. Ντυμένα στα μαύρα, με full face και κουκούλες για να μη δείχνουν τα πρόσωπά τους. Οι ιδέες τους προέρχονται από την πιο σκοτεινή ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα με άμεσο σκοπό να σπείρει το μίσος και τη μισαλλοδοξία στη συνείδηση της νέας γενιάς και του λαού μας. Πάνω τους εντοπίσθηκαν και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και κατά την έρευνα που έγινε μετά την προσαγωγή ορισμένων δολοφονικά εργαλεία. Μέσα από το σχολείο πέταξαν δύο μολότοφ προς τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Σουγιάδες και στειλιάρια, μολότοφ και αλυσίδες. Ακόμη και τέιζερ είχαν. Όλα αυτά με ένα μοναδικό σκοπό! Να εκφοβίσουν και να χτυπήσουν βάναυσα κάθε αγωνιστή που ορθώνει το ανάστημά του στη σαπίλα που υπηρετούν».

6. «Οι επιθέσεις είχαν ξεκάθαρα ναζιστικό - φασιστικό χαρακτήρα. Από εκεί προκύπτει και η εγκληματική φύση τους. Οι εικόνες από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου φασίστες μέσα στον αύλιο χώρο του σχολείου χαιρετούν ναζιστικά και φωνάζουν "Χάιλ Χίτλερ" δεν χωρούν παρεξηγήσεις και επιβεβαιώνουν το εξής: Η ομάδα αυτή είναι ναζιστική φασιστική για αυτό είναι και εγκληματική. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν αναμφίβολα πως η εγκληματική δράση όσων συμμετείχαν στις επιθέσεις εκκινεί από πολιτικά κίνητρα που απορρέουν από τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία».

7. «Για αυτό το λόγο και δεν είναι τυχαία τα χαρακτηριστικά των θυμάτων της επίθεσης. Ποιους χτύπησαν: Μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και εκλεγμένους σε Διοικητικά Συμβούλια, αγωνίστρια μαθήτρια, εκλεγμένη στο 15μελές και όσους την προστάτεψαν, προσφυγοπούλα μαθήτρια από τη Συρία, μέλη της ΚΝΕ που απλά μοίραζαν φυλλάδια και εφημερίδες. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη στόχευση, δεν είναι απλά τυφλή βία. Έχουν στόχευση που προκύπτει από τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στόχευση των φασιστών στη μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Εκλεγμένη ήταν στο Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου, αγωνίστρια που πριν από λίγη ώρα προτού δεχθεί τη θρασύδειλη επίθεση από 6 σχεδόν άτομα είχε το θάρρος να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές και να τις διαχωρίζει από το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Η στόχευση σε μετανάστρια μαθήτρια επίσης διόλου τυχαία είναι. Τέτοιο είναι το μίσος και ο τυφλός φανατισμός αυτών των ανθρώπων που δεν βλέπουν τίποτα άλλο παρά έναν εχθρό».

8. «Τέλος ευθύνες έχει και ο διευθυντής του σχολείου βέβαια. Η συμπεριφορά του να αφήσει τους μαχαιροβγάλτες να σουλατσάρουν στην αυλή του σχολείου και να τους καλύπτει στη συνέχεια εγείρει ερωτήματα και ευθύνες που οφείλουν άμεσα να διερευνηθούν. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπήρχε ομάδα 50-60 ατόμων που έκανε σουλάτσα μέσα στο σχολείο χωρίς τη βοήθεια ή την ανοχή προσωπικού μέσα από το σχολείο.

Σήμερα επίσης θέτουμε το εξής ερώτημα: Η πόρτα του σχολείου ανοίγει με ηλεκτρικό μηχανισμό μόνο με την εντολή του θυρωρού ή της υποδιευθύντριας. Την 1η μέρα της επίθεσης προς τους διαδηλωτές των Φοιτητικών Συλλόγων η πόρτα ως διά μαγείας άνοιξε για να βγει το τάγμα εφόδου μέσα. Τη δεύτερη μέρα που το σχέδιο ήταν η επίθεση μέσα από το σχολείο η πόρτα πάλι ως διά μαγείας ήταν ερμητικά κλειστή. Το αφήνουμε εδώ αυτό και το καταθέτουμε ως ένα τουλάχιστον "περίεργο" περιστατικό».

[Σημείωση Rp: για τις συνοδευτικές φωτογραφίες και βίντεο, βλ. στο λινκ της αρχικής δημοσίευσης από το 902.gr)

 

Ετικέτες