Όχι στην κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας έπιασε άμεσα τόπο. Ευρέθη ο κατάλληλος άνθρωπος προκειμένου να υλοποιήσει τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου και να προχωρήσει τάχιστα στον ακρωτηριασμό της δημόσιας υγείας – βλέπε «αναδιάρθρωση» – κλείνοντας και συγχωνεύοντας άμεσα 6 νοσοκομεία στην Αττική (Λοιμωδών, Σπηλιοπούλειο, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Πολυκλινική Αθηνών, Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, Αμαλία Φλέμινγκ). Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη πράξη ενός έργου που πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014 με την κατεδάφιση συνολικά του ΕΣΥ και την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, 1.342 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία από σύνολο 1.867 θα ενταχθούν άμεσα σε καθεστώς “κινητικότητας”, ενώ τα έξι νοσοκομεία είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευθούν με άλλα.

Πίσω από τα επιχειρήματα περί εξορθολογισμού των δαπανών υγείας και τις επιθέσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, η αλήθεια είναι μία: η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα  διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες το χρειάζονται όσο ποτέ, αφού βρίσκονται στα όρια της φτώχειας από τις πολιτικές των μνημονίων. Είναι μία μεθοδευμένη πολιτική που προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των συνήθων υποζυγίων – των εργαζομένων, των ανέργων και των φτωχών εν γένει – πριμοδοτώντας τους ολιγάρχες της ιδιωτικής υγείας. Η υπόθεση της δημόσιας υγείας μας αφορά όλους και όλες, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η μαζική κινητοποίηση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ενάντια στην επίσκεψη του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικο Νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι η επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας υγείας μπορεί να βρει μαζικές αντιστάσεις από την κοινωνία. Χρειάζεται εδώ και τώρα να δυναμώσουμε το κίνημα αντίστασης μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους κατοίκους και τους φορείς των γύρω περιοχών ώστε όλα τα νοσοκομεία να παραμείνουν ανοιχτά, λειτουργικά και να συνεχίσουν να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

Όλοι-ες στην Πανυγειονομική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 24/7/13 και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:00 π.μ.