Είναι υπαρκτός ο σεξισμός; Και αν ναι, πώς συγκροτείται; Ποιος ευθύνεται για την καταπίεση των γυναικών μέσα στους αιώνες;

Ποια είναι η κα­τά­στα­ση της ζωής των γυ­ναι­κών στην Ελ­λά­δα των μνη­μο­νί­ων; Υπάρ­χει απά­ντη­ση στο σε­ξι­σμό; Ποια είναι η σχέση της Αρι­στε­ράς με το γυ­ναι­κείο κί­νη­μα και το φε­μι­νι­σμό; Αυτά και πολλά άλλα ζη­τή­μα­τα επι­χει­ρεί να προ­σεγ­γί­σει το συ­γκε­κρι­μέ­νο βι­βλίο.

Στις σε­λί­δες του θα συ­να­ντή­σε­τε για λίγο τις γνω­στές και άγνω­στες γυ­ναί­κες που έγρα­ψαν τη δική τους σε­λί­δα στις πιο λα­μπρές στιγ­μές του ερ­γα­τι­κού και κομ­μου­νι­στι­κού κι­νή­μα­τος. Στην Κομ­μού­να το 1871, στα κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γεία του Λό­ρενς στις ΗΠΑ το 1910, στην πρώτη απερ­γία των γυ­ναι­κών στην Ελ­λά­δα το 1892, στη Ρώ­σι­κη Επα­νά­στα­ση το 1917, στην αντί­στα­ση, στον εμ­φύ­λιο, στην εξέ­γερ­ση του Πο­λυ­τε­χνεί­ου, στην Ελ­λά­δα, αλλά και σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο. Οι γυ­ναί­κες ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμ­μή, απο­δει­κνύ­ο­ντας στην πράξη την ισό­τη­τα που τους αρ­νεί­ται το σύ­στη­μα. Η αντί­στα­ση είχε και θα έχει άρωμα γυ­ναί­κας από την Αί­γυ­πτο μέχρι την Πα­λαι­στί­νη και από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελ­λά­δα.

Για να βά­λου­με ένα τέλος στο σε­ξι­σμό και την κα­τα­πί­ε­ση, για να ζή­σου­με σε μια κοι­νω­νία ως πραγ­μα­τι­κά ελεύ­θε­ροι και απε­λευ­θε­ρω­μέ­νοι άν­θρω­ποι, για να βρουν δι­καί­ω­ση οι γυ­ναί­κες που πά­λε­ψαν για «ψωμί και τρια­ντά­φυλ­λα», άντρες και γυ­ναί­κες πρέ­πει να πα­λέ­ψου­με μαζί ενά­ντια στους κοι­νούς μας κα­τα­πιε­στές. 

Για πε­ρισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες καθώς και για το που μπο­ρεί­τε να προ­μη­θευ­τεί­τε το βι­βλίο στο info at redmarks.gr και στο 210 8842151

Ετικέτες