Είναι υπαρκτός ο σεξισμός; Και αν ναι, πώς συγκροτείται; Ποιος ευθύνεται για την καταπίεση των γυναικών μέσα στους αιώνες;

Ποια είναι η κατάσταση της ζωής των γυναικών στην Ελλάδα των μνημονίων; Υπάρχει απάντηση στο σεξισμό; Ποια είναι η σχέση της Αριστεράς με το γυναικείο κίνημα και το φεμινισμό; Αυτά και πολλά άλλα ζητήματα επιχειρεί να προσεγγίσει το συγκεκριμένο βιβλίο.

Στις σελίδες του θα συναντήσετε για λίγο τις γνωστές και άγνωστες γυναίκες που έγραψαν τη δική τους σελίδα στις πιο λαμπρές στιγμές του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Στην Κομμούνα το 1871, στα κλωστοϋφαντουργεία του Λόρενς στις ΗΠΑ το 1910, στην πρώτη απεργία των γυναικών στην Ελλάδα το 1892, στη Ρώσικη Επανάσταση το 1917, στην αντίσταση, στον εμφύλιο, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι γυναίκες ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, αποδεικνύοντας στην πράξη την ισότητα που τους αρνείται το σύστημα. Η αντίσταση είχε και θα έχει άρωμα γυναίκας από την Αίγυπτο μέχρι την Παλαιστίνη και από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα.

Για να βάλουμε ένα τέλος στο σεξισμό και την καταπίεση, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία ως πραγματικά ελεύθεροι και απελευθερωμένοι άνθρωποι, για να βρουν δικαίωση οι γυναίκες που πάλεψαν για «ψωμί και τριαντάφυλλα», άντρες και γυναίκες πρέπει να παλέψουμε μαζί ενάντια στους κοινούς μας καταπιεστές. 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το που μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο στο info at redmarks.gr και στο 210 8842151

Ετικέτες