Το συντονιστικό γυναικών για την φεμινιστική απεργία στην Ισπανία, έχει κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση μια σειρά από εφημερίδες, φυλλάδια και αφίσες που καλούν τις γυναίκες στη φεμινιστική απεργία. Η Ερνεστίνα Καρυστιναίου, μεταφράζει ένα από τα καλέσματα για το rproject

  1. Γιατί απεργούμε ; Κάνουμε απεργία για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά  να έχουμε τον έλεγχο των ζωών μας. Καταγγέλοντας την πατριαρχική επισφάλεια, που ασκεί βία στην καθημερινότητά μας.

Για αυτό σκοπεύουμε να στηρίξουμε τη φεμινιστική απεργία στη βάση τεσσάρων αξόνων: εργατικό, φοιτητικό, φροντίδα, κατανάλωση.

  1. Γιατί απεργούμε; Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αυτονομίας και απόλαυσης  όπου θα νιώθουμε ελεύθερες να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και τις επιθυμίες μας.

  1. Γιατί απεργούμε; Γιατί οι εργασιακές συνθήκες των γυναικών που εργάζονται ως εσωτερικές οικιακές βοηθοί αυξάνουν την ατιμωρησία  απέναντι στην επιθετικότητα των αφεντικών

  1. Γιατί απεργούμε; Για να αναλάβουν την ευθύνη που έχουν τα Μέσα και οι επαγγελματίες που δουλεύουν σε αυτά λόγω  της επιρροής που ασκούν στην κοινή γνώμη.

  1. Γιατί απεργούμε; Για να πάψει η ποινικοποίηση των μεταναστών/τριών και των ατόμων που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αντιρατσιστικούς αγώνες.

  1. Γιατί απεργούμε; Για να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας  των γυναικών και των παιδιών τους απέναντι σε κάθε επίθεση

  1. Γιατί απεργούμε; Γιατί οι περικοπές στην υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση, τις παροχές , τη βοήθεια στο σπίτι, γίνονται εις βάρος της δουλειάς και του χρόνου των γυναικών.

  1. Γιατί απεργούμε; Για να μας ανήκουν τα σώματα μας, οι επιθυμίες μας και οι ζωές μας.