Μια πολύ I fuck you, επικοινωνιακή κίνηση του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη ΜΜΕ και ΠΑΕ πυροδοτεί εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ήταν μια πολύ I fuck you πολιτική χειρονομία του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ΜΜΕ και γνωστής, ερυθρόλευκης ΠΑΕ, να επιστρέψει τα κρατικά χρήματα που μοίρασαν στα κουτουρού το Μέγαρο Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διέταξε και η Άλτερ Έγκο εκτέλεσε. Τα ΜΜΕ του ερυθρόλευκου ολιγάρχη επέστρεψαν (αν έχουν λάβει κιόλας στο σύνολο της) την κρατική χρηματοδότηση που αφορούσε τη διαφημιστική και ενημερωτική καμπάνια των «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Ο Μαρινάκης και η Άλτερ Έγκο δεν συναθροίζονται και δεν συγκαταλέγονται στα ΜΜΕ που ταΐζει ο Μητσοτάκης μέσω Πέτσα και ΙΝΙΤΙΑΤΙVE. Γιατί έτσι μπορούν και έτσι θέλουν. Έτσι γουστάρει ο πρόεδρος. Οικειοθελώς. Σε μια ένδειξη «μεγαλοψυχίας» και πολιτικής παρέμβασης με κοινωνική «ενσυναίσθηση».

Για την πολιτική και δημοσιογραφική αντιπολίτευση προς το Μέγαρο Μαξίμου, αυτή η πράξη του Μαρινάκη ήταν κόλαφος για τον Μητσοτάκη. Ουαί τοις ανοήτοις! Ο Μαρινάκης δεν χτύπησε μόνο τον Μητσοτάκη – την «βγήκε από τα αριστερά» σε όλο το φάσμα της κοινοβουλευτικής, δημοσιογραφικής και επιχειρηματικής αντιπολίτευσης που στοιχίζεται πίσω από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που οι συριζαίοι και τα ΜΜΕ τους ούρλιαζαν ουσιαστικά, επειδή είτε πήραν λιγότερα από τα κρατικά κονδύλια είτε δεν πήραν καθόλου από το πουγκί του Πέτσα, ο Μαρινάκης τους πετά στα μούτρα μια μεγαλοπρεπέστατη πατσαβούρα – σε καιρούς πανδημίας και οικονομικής κρίσης, τα ΜΜΕ, οι επιχειρηματίες  και οι δημοσιογράφοι τους δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν προνομιακή μεταχείριση από τα δημόσια ταμεία. Προτεραιότητα έχουν οι κοινωνικές ανάγκες – ή εν προκειμένω και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Άλτερ Έγκο, οι ανάγκες των άνεργων δημοσιογράφων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με το γνωστό, επιχειρηματικό βιογραφικό και το εξίσου γνωστό καπιταλιστικό προφίλ, νοιάζεται για τους άνεργους δημοσιογράφους… Ο λαϊκισμός με ταξικό πρόσημο και αριστερό πασπάλισμα είναι τόσο υπέροχος, που από την «Αυγή» και την «ΕΦΣΥΝ» και από την Κουμουνδούρου έως την ΕΣΗΕΑ και το Documento θα έπρεπε να έχουν ήδη σκίσει τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και συνδικαλιστικά τους πτυχία και να ψάχνουν για μια άλλη δουλειά.

Τους τσάκισε ο Μαρινάκης. Όλους. Και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και την αντιπολίτευση του Τσίπρα, και τις εφημερίδες της συμπολίτευσης, και τις εφημερίδες της «Αριστεράς». Τους ξεφτίλισε. Όλους. Στο δικό τους γήπεδο. Ειδικά τους «αριστερούς». Ο Βαγγέλας εμφανίζεται να έχει στη συγκυρία, περισσότερες κοινωνικές ευαισθησίες από τον μέσο «αριστερό» και τσιπρικό αρθρογράφο και επιχειρηματία ΜΜΕ που ωρύονται για τη λίστα Πέτσα με την προφανή υστεροβουλία να αποκτήσουν μαχαιροπήρουνα καλύτερης «μάσας» - τύφλα να ΄χουν τα ακίνητα του Παπαδημούλη, να ‘ουμε.

Με τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη ή στους διαδρόμους και τις αίθουσες των δικαστηρίων, με δικαστικές και φορολογικές εκκρεμότητες από τα στημένα παιχνίδια έως το NOOR ONE, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ΠΑΕ κάνουν μεγάλες και πλατιές, ουσιαστικά ανέξοδες αλλά επικοινωνιακά καίριες, χειρονομίες «φιλανθρωπίας» από εκείνες που έχτισαν σιγά-σιγά την πολιτική καριέρα ενός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ή ενός Ντόναλντ Τραμπ.

Και δεν είναι οι μόνες – για τους επαΐοντες, τους καλοθελητές, τους ψιθυριστές και το τοπικό διαδίκτυο, οι πρόσφατες προκηρύξεις για αγροτικούς γιατρούς σε άλλοτε έρημα και κλειστά ιατρεία στην Κρήτη καθώς και η «κατά προτεραιότητα» στελέχωση πολυδύναμων ιατρείων στην ιδιαίτερη πατρίδα του εφοπλιστή, με πρόσχημα την πανδημία και την ενίσχυση του συστήματος υγείας στο άνοιγμα του τουρισμού, έχουν τη σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν οφείλονται σε κυβερνητικό προγραμματισμό ή σε «κατόπιν ενεργειών μας» υπουργών και βουλευτών παρέμβαση, αλλά στη μακρά χείρα του πρόεδρου-εφοπλιστή-«ευαίσθητου» επιχειρηματία.

Τους τσάκισε, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την κίνηση του, να επιστρέψει η Άλτερ Έγκο τα κονδύλια του Πέτσα (αν τα πήρε και ποτέ…), για τις διάφορες καμπάνιες των διάφορων «Μένουμε». Όλους. Κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους. Τους τσάκισε με ελάχιστο κόστος- στην πραγματικότητα δεν έχασε και τίποτα. Απολύτως τίποτα. Κάνει κηδεία (κοινωνική «ευαισθητοποίηση») με ξένα κόλλυβα (δημόσιο χρήμα). Αλλά η βόμβα ήταν μεγατόνων και πολύ «αριστερή». Τώρα, όλοι, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ και την ΕΣΗΕΑ, τρώνε τη σκόνη του. Για μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ και κάτι ψιλά. Ούτε δέκα νταμπλ του Θρύλου δεν θα εξασφάλιζαν τέτοιο I fuck you στον ολιγάρχη. Και άσε τον Πέτσα και τους λοιπούς «αριστερούς», να κουρεύονται. Ο Βαγγέλας μάζεψε τη μονέδα – την πραγματική μονέδα. Λαϊκιστική, επιθετική, ταξικά φορτισμένη. Και τόσο επικίνδυνη.

Τα παθήματα από τον Μπερλουσκόνι και τον Τραμπ δεν έχουν γίνει μαθήματα στην ελλαδική, συστημική και κοινοβουλευτική «Αριστερά».

Ετικέτες