H Συνέντευξη Τύπου για τη δίωξη ενάντια στον Θανάση Κούρκουλα στην ΕΣΗΕΑ. Χιλιάδες οι υπογραφές συμπαράστασης.

Σήμερα Τρίτη 3/12/2013 στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» οργάνωσε συνέντευξη τύπου, με θέμα την μήνυση ακροδεξιού κατά του Θανάση Κούρκουλα το 2009, που εκδικάζεται τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στο Δ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών της οδού Ευελπίδων.

Τη συνέντευξη συντόνισε η Μάνια Μπαρσέφσκι, που άνοιξε τη συζήτηση, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια συκοφαντική μήνυση κατά του Θ.Κούρκουλα, μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί τμήμα μιας ολόκληρης βιομηχανίας διώξεων εκ μέρους των νεοναζί και των συνεργατών τους, με στόχο την ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης όσων αποτελούσαν πριν μερικά χρόνια εμπόδιο στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει τη ζώνη ελέγχου των ταγμάτων εφόδου της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος υπεράσπισης του Θ.Κούρκουλα, που ανέλυσε τις αντιφάσεις των ισχυρισμών του μηνυτή πως δήθεν ο Θ.Κούρκουλας καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων που ισχυρίζεται πως  του επιτέθηκε απρόκλητα στις 24 Μαϊου 2009, στις 22:30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν: Ο μηνυτής, Αριστοτέλης Λάγιος, κάτοικος Μπραχαμίου, ενώ αρχικά κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων δηλώνοντας δεν μπορεί να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά των επιτιθέμενων, ένα μήνα μετά, υπέβαλλε συμπληρωματική κατάθεση τάχα «αναγνωρίζοντας» τον Θ. Κούρκουλα ως «αρχηγό» όσων του επιτέθηκαν και του αφαίρεσαν προσωπικά του αντικείμενα (μεταξύ των οποίων και το πτυσσόμενο κλομπ του!) όταν είδε αργότερα τηλεοπτική εκπομπή που ο Θ.Κούρκουλας είχε συμμετάσχει. Ο Θ. Κούρκουλας, συνέχισε, όχι μόνο δεν θα μπορούσε να καθοδηγεί ροπαλοφόρους, λόγω της πολιτικής του αντίληψης για τον μαζικό, ανοιχτό πολιτικό χαρακτήρα του αντιφασιστικού αγώνα, αλλά διαθέτει και ακλόνητο άλλοθι, καθώς την Κυριακή 24 Μαίου, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε συνέλευση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στον Κολωνό, κάτι που θα αποδειχτεί περίτρανα στο δικαστήριο από αυτόπτες μάρτυρες, όσο και από τις κλήσεις του κινητού του τηλεφώνου. Επίσης γνωστοποίησε πως υπάρχουν  και άλλες μηνύσεις κατά του Θ.Κούρκουλα από Χρυσαυγίτες (Παναγιώταρος, Σκορδέλη, κ.λ.π.), – κάποιες από τις οποίες έχουν μπει στο αρχείο και κάποιες όχι - για «συκοφαντική δυσφήμιση», καθώς αποκάλυπτε και συνεχίζει να αποκαλύπτει με συνεντεύξεις και μηνύσεις εναντίον τους το νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και στοιχειοθέτησε επιθέσεις της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπως εκείνη εναντίον του Αλ.Αλαβάνου το 2010.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, μετέφερε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ που καταγγέλλει τη δίωξη ως συκοφαντική, και ζητά την αθώωση του μέλους της Κίνησης. Επεσήμανε την ενίσχυση της περίφημης «θεωρίας των 2 άκρων» από το γεγονός πως τέτοιες απροκάλυπτα αστήρικτες υποθέσεις δεν έχουν τεθεί ήδη στο αρχείο, με αποτέλεσμα αντιφασίστες να οδηγούνται στα δικαστήρια για να αποδείξουν τα αυτονόητα.

Η Μαρία Μπόλαρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στη σημαντική πολυετή αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση του Θ.Κούρκουλα και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», πάντα – όπως είπε – στην υπηρεσία της ενότητας μεταναστών και ντόπιων εργαζομένων, που είναι και ο βασικός λόγος της στοχοποίησής τους από φασιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους, καθώς «γειώνει» τον αντιρατσισμό, με τα πραγματικά προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας που βιώνει ο κόσμος. Επεσήμανε τα ερωτηματικά που γεννιούνται  σε σχέση με την αμεροληψία της δικαιοσύνης, όταν τέτοιες υποθέσεις δεν οδηγούνται στο αρχείο ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε παρά ελάχιστες υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών Χρυσαυγιτών που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και είτε έπεσαν στα μαλακά, είτε δεν έχουν δικαστεί ακόμα με τη μέθοδο των συνεχών αναβολών.

Η Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος Αθηνών της Ανοιχτής Πόλης, επεσήμανε το παράλογο και προκλητικό γεγονός, αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς με ανοιχτή, καθαρή και δημόσια πολιτική παρουσία όπως ο Θ.Κούρκουλας, να επιχειρείται να συκοφαντηθούν για υποτιθέμενη σχέση τους με πρακτικές επιθέσεων ροπαλοφόρων νυχτερινές ώρες εναντίον ακροδεξιών. Πρόσθεσε πως το μαζικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια αντιστάθηκε σθεναρά στη φασιστική επιχείρηση «άλωσης» του κέντρου της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «άβατο» μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα και όχι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Αθήνας.  Τόνισε πως και στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα σήμερα είναι στο χέρι των πολιτών να αρθεί το «άβατο» των νεοναζί, που έχει ήδη αμφισβητηθεί με σειρά δημόσιων εκδηλώσεων στην ομώνυμη πλατεία.

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μίλησε για τη βιομηχανία διώξεων της Χρυσής Αυγής, εναντίον ανθρώπων και οργανώσεων του κινήματος και της αριστεράς, με πρώτη την πρόσφατη πανηγυρική αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Παναγιώτη Μουτζούρη μετά από πολύ-μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά του συνόλου του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος και της αριστεράς. Συνεχίζεται – όπως είπε – με τη δίκη του θ.Κούρκουλα και της «Εργατικής Αλληλεγγύης» και έπονται 3 διώξεις εναντίον του Π.Κωνσταντίνου. Εκτίμησε πως τόσο η διεύθυνση κρατικής ασφάλειας όσο και η εισαγγελία δεν είναι άμοιρες ευθυνών για το γεγονός πως τέτοιες κατασκευασμένες υποθέσεις οδηγούνται στο ακροατήριο αντί να καταλήγουν στο αρχείο. Εκτίμησε πως η κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστεί ακόμα και μετά τις πρώτες αθωωτικές αποφάσεις, καθώς ενισχύει τα «επιχειρήματα» της βολικής για το σύστημα και τους νεοναζί «θεωρίας των 2 άκρων».

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), σε γραπτή παρέμβασή του εξέφρασε την εκτίμησή του πως η ακροδεξιά στην Ελλάδα ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ένα στρατηγικό νομικό σχεδιασμό με στόχο να επιφέρει κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές και να δημιουργήσει νέα νομικά προηγούμενα. Ως τμήμα αυτού του σχεδιασμού ανέφερε την απόφαση 350/2013 του ΣτΕ με την οποία κηρύσσεται αντισυνταγματική η κτήση ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά μεταναστών, αλλά και δίκες φρονημάτων εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της ακροδεξιάς. Πρόσθεσε πως χρειάζεται επαγρύπνηση σε νομικό επίπεδο και σε επίπεδο αλληλεγγύης, ώστε να λαμβάνεται πειστικά και έγκαιρα το μήνυμα πως τυχόν διολίσθηση της δικαιοσύνης σε καταστάσεις δίωξης φρονημάτων θα έχει βαρύ κόστος στο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Τέλος τόνισε την ανάγκη ενός συντονισμένου δικού μας στρατηγικού νομικού σχεδιασμού και δήλωσε την παρουσία και τη διαθεσιμότητα της ΕΕΔΑ σε αυτή την προοπτική.

Τελευταίος από το πάνελ μίλησε ο Θανάσης Κούρκουλας, από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»  που έκφρασε την ικανοποίησή του για το εύρος της ανταπόκρισης στην καμπάνια αλληλεγγύης από ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό φάσμα ανθρώπων και συλλογικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εκφράζεται με χιλιάδες υπογραφές ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων και οργανώσεων δικαιωμάτων. Έκανε αναφορά σε ορισμένες εμβληματικές διεθνείς προσωπικότητες που απαιτούν την αθώωσή του, όπως ο φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ, οΠιερ Λοραίν επικεφαλής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), ο ακτιβιστής πανεπιστημιακός Ζιλμπέρ Ασκάρ, ο Γάλλος ευρωβουλευτής και διευθυντής της εφημερίδαςHumanite Πατρίκ Λ'Υαρίκ, ο Gianni Vattimo, ιταλός φιλόσοφος και Ευρωβουλευτής, οFranco Turigliato, ηγετική μορφή της Ιταλικής Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ο JohnMcDonnell, βουλευτής των εργατικών στη Βρετανία, ο Αλέν Μπιρ, πανεπιστημιακός στη Γαλλία, ο Alan Maass, εκδότης της εφημερίδας Socialist Worker του ISO στις ΗΠΑ, βουλευτές από την Ελβετία, αντιφασίστες ακτιβιστές από τη Βρετανία όπως ο DavidLandau.

Επίσης έκανε μια αναφορά στο ποιόν του μηνυτή του Αριστοτέλη Λάγιου, ο οποίος εμφανίζεται στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook να φωτογραφίζεται με μαχαίρια τεραστίων διαστάσεων, να έχει διαδικτυακούς φίλους βουλευτές και τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής και να προωθεί δημόσια τις ακροδεξιές απόψεις του με απειλές του τύπου «αν γουστάρουμε μπαίνουμε μέσα στη βουλή και τους γαμ***» κ.λ.π. (Βλέπε σχετικό συνημένο αρχείο).

Τέλος κάλεσε όλους και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Θ.Κούρκουλα, που θα γίνει στα δικαστήρια της Ευελπίδων την ημέρα της δίκης, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στις 9 π.μ. στο Δ Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Επίσης ανακοινώθηκε πως στο δικαστήριο της 16ης Δεκεμβρίου 2013, θα παραστεί παρατηρητής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στη συνέντευξη τύπου, στη συνέχεια, παραυρέθηκαν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και μίλησαν οι:

Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Ρουμπάνης, από την Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας

Μάριος Λώλος, πρόεδρος Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, ΚΕΕΡΦΑ

Ηλίας Χρονόπουλος, νεολαία ΣΥΝ

Γιονούς Μοχαμάντι, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Τάκης Γιαννόπουλος, Anti-Nazi Zone &Αντιφασιστικός Συντονισμός

Ερκάν Σ., Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Ελλάδας

Ζούρι Αμπντερραχίμ, αντιπρόεδρος Μαροκινής Κοινότητας

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας

Μοαβία Αχμέτ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Χρήστος Καπάταης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Ταχίρ Μ., πρόεδρος αφγανικής Κοινότητας

Μιχάλης Υδραίος, συντονιστής Νομαρχιακής Α Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ


Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 4.000 υπογραφές για την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα στο παρακάτω ψήφισμα:

Να αθωωθεί ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Η ποινικοποίηση της αντιρατσιστικής & αντιφασιστικής δράσης δεν θα περάσει!

Στις 16 Δεκεμβρίου 2013, δικάζεται στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θανάσης Κούρκουλας μέλος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και αγωνιστής του αντιφασιστικού & αντιρατσιστικού κινήματος, μετά από προκλητική συκοφαντική μήνυση ακροδεξιού που τον κατηγορεί  πως τάχα «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε το 2009. Η δίκη αυτή αποτελεί τμήμα μιας βιομηχανίας διώξεων που έστησαν τα τελευταία χρόνια οι νεοναζί, με στόχο να εκφοβίσουν και να στοχοποιήσουν ανθρώπους και οργανώσεις που αγωνίζονται ανοιχτά, μαζικά, στο φως της ημέρας για να ξηλωθεί η συμμορία της Χρυσής Αυγής και οι συνεργάτες της στους κρατικούς μηχανισμούς. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της αντιφασιστικής δράσης και απαιτούμε την αθώωση του Θ.Κούρκουλα. Στην φυλακή είναι η θέση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όχι των αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος.

Ποτέ ξανά φασισμός!

We demand that antifascist militant Thanasis Kourkoulas be aquitted. No to criminalization of antiracist/antifascist action

On 16th December 2013, Thanasis Kourkoulas, member of “Expel Racism” movement and militant of the antifascist and antiracism movement is to be tried in the 4th Single Judge Misdemeanor Court of Athens, as a result of the provocative and slanderous lawsuit of an extreme rightist who accuses him of “giving orders to a group of  men bearing bats”, a group which he claims attacked him in 2009. This trial is a part of a whole scheme of prosecutions set up by the neonazis in the last few years, which aims at intimidating and targeting people and organizations who are giving a fight openly, collectively and in broad daylight in order to bring down the Golden Dawn gang as well as their collaborators in the state mechanisms. We condemn the unprecedented attempt to criminalize the antifascist action and we demand that Thanasis Kourkoulas be acquitted. Those who belong in prison are the neonazis of Golden Dawn, not the antifascist movement militants. Fascism never again!

—————————————————————————-

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΓΚΑΤΑΛΛΕΓΟΝΤΑΙ:

Γρηγόρης Καλομοίρης, ΕΕ ΑΔΕΔΥ - Δέσποινα Σπανού, Μέλος Διοίκησης ΑΔΕΔΥ - Γιώργος Χαρίσης, ΕΕ ΑΔΕΔΥ -Θέμης Κοτσυφάκης, πρόεδρος ΟΛΜΕ - Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ - Γιάννης Τσούνης, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕ ΟΤΑ - Μηνάς Μοναστηρίδας, ΕΕ ΠΟΕ ΟΤΑ - Νίκος Καλόγηρος, μέλος ΔΣ ΔΟΕ - Κατερίνα Μαλακού, μέλος ΔΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Βασίλης Δημητροκάλλης, μέλος ΔΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Δημήτρης Αντωνακάκης, μέλος ΔΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Ζέτα Μελαμπιανάκη, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Χρήστος Κόνιαρης, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Γιώργος Χάρδας, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Χρήστος Ευθυμίου, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Κώστας Τσιμούκογλου, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Δημήτρης Τσιχλάκης, ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Δημήτρης Τρίμης, μέλος ΔΣ & πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ - Μάριος Λώλος, πρόεδρος ΈνωσηwΦωτορεπόρτερ Ελλάδας - Χάρις Ματσούκα, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ - Όλγα Κοσμοπούλου, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ - Κώστας Γιαννάκενας, Πρόεδρος ΕΙΝΑ - Χρήστος Βαγενάς. Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.) - Τάνια Καραγιάννη, ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Γιώργος Γερμανός, ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Αγγελική Λεβέντη, ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Αντώνης Νικολόπουλος, ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Γιώργος Πετρόπουλος, ΟΔΠΤΕ - Δημήτρης Παπαχριστόπουλος, ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Βασίλης Γκιτάκος, ΓΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - Ηλίας Λοϊζος, ΓΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - Βασίλης Δημητροκάλλης, μέλος Διοίκησης ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Δημήτρης Αντωνακάκης, μέλος Διοίκησης ΠΟΣΕ ΙΚΑ - Γιάννης Βαρδουνιώτης, πρόεδρος Β ΕΛΜΕ Πειραιά - Έφη Γανιάρη, μέλος ΔΣ Β ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ - Κώστας Κούστας, γραμματέας Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας - Μάρκος Μπασιούκας, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας - Ζαβιτσάνος Χρήστος, πρόεδρος Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής - Αντώνης Σταυριανός, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Πάρου – Αντιπάρου - Παναγιώτης Γκρέκας, μέλος ΔΣ Α Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ - Ελένη Μπενάτου, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Groupama– Εθνική Ασφαλιστική - Μανώλης Χατζάκης, ΓΓ Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων - Αιμιλία Τζίβα, μέλος διοίκησης ΟΤΟΕ - Ντίνα Πεταλά, πρόεδρος Εργαζομένων ΜΙΣΚΟ, Πάτρα - Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος ΔΣ συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ - Διονύσης Χριστόπουλος, πρόεδρος συλλόγου μουσικών Φιλαρμονικής Δήμου Αθήνας - Ζακλίν Γκόρου, γραμματέας πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων Vodafone- Κώστας Ιατρόπουλος, μέλος ΔΣ καταστηματαρχών-ζαχαροπλαστών Βόλου - Δημήτρης Ταγκλής, γραμματέας ΣΕΨΑΕΚΟ - Ηλίας Αζαμπί, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων Forthnet- Νίκος Μαλίνογλου, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο - Κωνσταντινα Πανάγου, μέλος ΔΣ ΠΟΣΥΠ (ΥΠΑΙΘ) - Φύλλη Γεωργιάδου, μέλος ΔΣ Σωματείου Λυρικών Τραγουδιστών Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Νάγια Νικολάου, μέλος προεδρείου Συλλόγου Εργαζομένων ΤΤ - Αντώνης Κατραμαδάκης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών - Δημήτρης Κατσορίδας, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - Στέλιος Φιλίππου, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Αργύρης Βασιλείου, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΤΑΥΡΟΥ - Μάριος Κατσαρός, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Ελένη Γραμματικοποίλου, πρόεδρος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - Κώστας Κυργιαλάνης, πρόεδρος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - Παναγιώτης Τσελεπής, πρόεδρος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ - Παπαδόπουλος Γιάννης, μέλος ΔΣ Εργαζομένων ΒΟΥΛΑΣ – ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - Παπαδοπούλου Μαρία, πρόεδρος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - Γιάννης Μπίστας, πρόεδρος ΔΣ Εργαζομένων Δήμου ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - Νίκος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος Εργαζομένων Νέας Ιωνίας - Παναγιώτης Χασαπάκης, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ «Ερυθρός Σταυρός» - Λίτσα Γαλάνη, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ «Ερυθρός Σταυρός» - Ανδρέας Μακρής, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΛΑΙΚΟ - Αντώνης Παπάζογλου, μέλος ΔΣ Εργαζομένων ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Βασίλης Κυριάκης, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ - Χαράλαμπος Φαράντος, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - Σταμάτης Κάκαρης, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Γρηγόρης Βογιατζής, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Δεδούσης Γιώργος, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρος Εργαζομένων Ν/Σ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ - Βασίλης Κωστάρας Πρόδρος Νοσ. Γιατρών Ν/Σ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Σάρρα Αναστασιάδου, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ν/Σ ΑΧΕΠΑ - Όλγα Βαμβακούρη, αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ - Βαρβάρα Βρυνιώτου, μέλος Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας Συλλ. Εργ. ΟΚΑΝΑ - Όλγα Αναγνώστου, μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Συλλ.Εργ. ΟΚΑΝΑ

Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος ΕΕΔΑ - Σπύρος Μαρκέτος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ - Θοδωρής Νικολαϊδης, Πανεπιστημιακός - Σακελλαρόπουλος Σπύρος, Πανεπιστημιακός - Βασίλης Μητράκας, πρόεδρος ΔΣ συλλόγου φοιτητών ΤΗΧΕΙ Ιόνιου Πανεπιστημίου - Δημήτρης Μητράκας, γραμματέας ΔΣ συλλόγου φοιτητών ΤΗΧΕΙ Ιόνιου Πανεπιστημίου - Κώστας Παπαδάκης, Αποστόλης Καψάλης, εργατολόγος - Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, Οικονομολόγος - Θάνος Μαρούκης, κοινωνιολόγος, ΕΛΙΑΜΕΠ, πρώην μέλος ΔΣ ΔΣΑ - Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος - Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρος - Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα, δικηγόρος - Άννα Κοντοθανάση, δικηγόρος - Στέφανος Κουφόπουλος, φωτορεπόρτερ - Δημήτρης Αγγελίδης, δημοσιογράφος - Κατερίνα Αναστασίου, δημοσιογράφος - Αναστασία Γιάμαλη, δημοσιογράφος - Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος - Νίκο Άγκο, δημοσιογράφος - Άντα Ψαρρά, δημοσιογράφος - Διονέλλης Μάριος, δημοσιογράφος - GazmendKapllani, δημοσιογράφος, συγγραφέας - Γιώργος Αλεξάτος, συγγραφέας - Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός - Γιώργος Κόρρας, σκηνοθέτης - Χρήστος Βούπουρας, σκηνοθέτης - Σίμος Κορεξενίδης, σκηνοθέτης - Γιάννης Περρής, ζωγράφος - Πάολα Ρεβενιώτη, καλλιτέχνης, ακτιβίστρια - Παναγιώτης Μπότσης, σχεδιαστής - Δημήτρης Χαλάτσης, ζωγράφος

Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης – Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού - Ηρακλής Γκότσης, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας - Όλγα Κατμερτζή, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ν.Ιωνίας - Ελένη Πορτάλιου, Δημοτική Σύμβουλος Αθήνας – Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας & Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ - Κώστας Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας – Ρέντη - Τάσος Ταστάνης, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας - Δέσποινα Σπανούδη, Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Βάλια Ματσούκα, δημοτική σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας - Αβακουμίδης Πρόδρομος, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας - Λευτέρης Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας - Πέτρος Κούκουζας, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας - Καίτη Κυλάκου, δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού - Τσούπος Θωμάς, Σύμβουλος Α Κοινότητας Δήμου Αθηναίων - Χρήστος Ρουμπάνης, Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας

Στάθης Κατσούλας, Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας - Τάκης Γιαννόπουλος, AntiNaziZone– YRE- Νικόδημος Μάινα Κινίουα, περιοδικό ASANTE- Ζούρι Αμπντεραχίμ, Αντιπρόεδρος Μαροκινής Κοινότητας - Ερκαν Κ., Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας (ΚΑΠΑ) - Λορέτα Μακόλεϋ, UNITEDAFRICANWOMENORGANIZATION- Τζο Βαλένσια, KASAPIHELLAS– Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών - Γιονούς Μοχαμέντι, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων - Αχμετ Μοαβία, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - Φώτης Ανδριόπουλος, πρόεδρος Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά - Νασίμ Λομανί, Δικτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών - Κατερίνα Παπαγκίκα, γιατρός, Ανοιχτή Καμπάνια Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης - Zωή Κοκάλου, κοινωνική λειτουργός, Φεμινιστικής πρωτοβουλίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - Πετρόγγονα Μαργαρίτα, PRAKSIS- Γαλανού Μαρίνα, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών - Κουρουπού Άννα, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών - Ντιορέλα Ρόσι, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών - Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, RedNotebook- Νίκος Γιαννόπουλος, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα

Πέτρος Γιαννούλης, Πολιτική Οργάνωση “Γρανάζι”, Κύπρος - Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής Σχεδίου Β - Ανδρέας Παγιάτσος – σοσιαλιστική διεθνιστική οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Γιάννης Φελέκης – ΟΚΔΕ - Παναγιώτης Σωτήρης, Διοικ. Επιτροπή ΠΟΣΔΕΠ, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Άγγελος Χάγιος, Περιφ. Σύμβουλος Αττικής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ιωάννης Ξύδης, ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου - Μιχάλης Υδραίος, συντονιστής Νομαρχιακής Α Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ - Μανώλης Σαρρής, συντονιστής Νομαρχιακής Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ - Μάνια Μπαρσέφσκι, δικηγόρος, ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ - Αντώνης Νταβανέλος, δημοσιογράφος, ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ - Μάλλιος Γιάννης, Συντονιστής Νομαρχιακής Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Μανιός, Συντονιστής τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - Αντώνης Καραβάς, Γραμματεία τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - Ηλίας Χρονόπουλος, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝ - Μαρία Μπόλαρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Βούτσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Τζένη Βαμβακά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Αντωνίου Στέφανος, ιδιωτικός υπάλληλος - Μαρία Ζερβού, οικονομολόγος - Παναγιώτης Λαλιώτης, συνταξιούχος - Θόδωρος Στρίγκος, μηχανικός - Αποστόλης Παπαποστόλου, συνταξιούχος - Σταύρος Αρμπιλιάς, οικοδόμος - Εύη Ρίζου, ιδιωτική υπάλληλος - Λίνα Χρήστου, συνταξιούχος - Νόντας Παλαμάρας, υπάλληλος ΟΣΕ - Δημήτρης Καρελλάς, συνταξιούχος - Δικαίος Ψυκάκος, ιδιωτικός υπάλληλος - Νόβης Ζήσης, έμπορος - Χρήστος Προβέζης, άνεργος - Παναγιώτης Σκούτας, ιδιωτικός υπάλληλος - Βλάχος Τριαντάφυλλος, τραπεζοϋπάλληλος - Όλγα Κλείτσα, φοιτήτρια - Γιώργος Κοτσολάκος, οικονομολόγος - Αλέκος Κρητικός, πολιτικός Μηχανικός - Βασίλης Μακρίδης, ιδιωτικός υπάλληλος - Τόνια Τσίτσοβιτς, μεταφράστρια - Λόντος Μπάμπης, καθηγητής - Παπαλουκάς Κώστας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός - Ειρήνη Πανταλού, δημόσιος υπάλληλος - Σπύρος Σουκαράς, ελεύθερος επαγγελματίας - Κώστας Σηφάκης, φοιτητής - Ευγενία Βασιλείου, υπάλληλος - Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, νοσηλευτής - Ιωάννης Καράμπελας, οικοδόμος - Εύη Καρακώστα, αρχιτέκτων-πολεοδόμος

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ 56 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΥΓΚΑΤΑΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ:

Étienne Balibar, Professeur émérite de l’Universite de Paris X – Nanterre, France - Pierre Laurent, president of the Eurepean Left Party, France - Liliane Maury Pasquier, Conseillère aux Etats (Senate), PSS (Socialist Party), Switzerland - Ernesto Herrera, editor de Correspondencia de Prensa, Uruguay - Patrick Le Hyaric. Directeur de L’Humanité. Député au parlement Européen (European MP) - Gilbert Achcar, Professor, University of London - Gianni Vattimo, philosopher, Εuropean MP, Italy - Alain Bihr, Professeur émérite de sociologie, Université de Franche-Comté, France - Franco Turigliatto, former senator of Italian Republic, Italy - John McDonnell MP, UK - Raquel Varela,Instituto de História Contemporânea, Honorary Fellow IISH (Amsterdam), Universidade Nova de Lisboa Portugal - Christian Dandres, member of the Cantonal Parliament of Geneva, Switzerland - Alan Maass, Editor, Socialist Worker, USA - Cesla Amarelle, Conseillère nationale (MP), Parti socialiste suisse (PSS), Switzerland - Aldo Zanchetta presidente Fondazione Neno Zanchetta, Italy - Irène Buche, member of the Cantonal Parliament of Geneva, Switzerland - Michel Husson, économiste, Ires, France - Imma Barbarossa, former member of Italian Parliament, Italy - David Landau, Jewish Socialists’ GROUP, Redbridge & Epping Forest Together, UK - Franco Russo, former member of Italian Parliament, Italy - Dirceu Travesso – CSP Conlutas – Secretaria Nacional Executiva – Setorial Internacional, Brazil - Maria Bernasconi, Conseillère nationale (MP), Parti socialiste suisse, Secrétaire générale de l’Association du personnel de la Confédération, Switzerland - Sergio Bellavita, Central Committe of FIOM (Italian Federation of metalworkers), Italy - Dr. Ariela Peralta (in my personal capacity) Member of the Head of National Institution of Human Rights and Ombudsman of Uruguay - Colin Barker, Manchester Metropolitan University, Former chair of Manchester Unite Against Fascism, UK - Giorgio Cremaschi, National Directorate of CGIL, Italy - Karl Grünberg, animateur d’ACOR (Association Contre le Racisme) SOS Racisme, Switzerland - Fred Leplat, Socialist Resistance, London UK - Yves Mugny, national organizer, Swiss Public Employees Federation (SSP-VPOD) - Heloísa Fernandes, sociologist, professor, University of São Paulo, Brasil - Romayne Phoenix, Coalition of Resistance, UK - Marianne Mesnil, professeur honoraire de l’université Libre de Bruxelles - Roland Pfefferkorn, Professeur de sociologie, Directeur de l’Institut de sociologie, Université de Strasbourg France - Christopher Pollmann, professor of public law, Metz Law School, University of Lorraine, France - Florent Schepens, Maître de Conférences, Université de Bourgogne, Dijon, France - Ivana Jinkings, editor, Brazil - Prof. Antonio Moscato, storico, Università del Salento, Italy - Ricardo Antunes, professor, UNICAMP, Brazil - Jaques Aron, author, Belgium - Paul Mackney, Co-Chair, Greece Solidarity Campaign, Former General Secretary, NATFHE UK - Ricardo Festi, Professor, Brazil - Jane Kelly, UCU, London UK - Lucien Bachelard, Sarah Braunschmidt, Maurizio Locciola, Roman Seitenfus and Romolo Molo, lawyers in Geneva, Switzerland - Roger Silverman, National Union of Teachers, Newham, London UK - Piers Mostyn, barrister, London UK - Dr Teresa Hayter, No One Is Illegal, UK - Susannah Mengesha, Traveller Solidarity Network, London, UK - Dave Bangs, Socialist Resistance, UK - Franck Seguy, Sociólogo, Haïti - Dianne Lefevre, Physician/Psychiatrist, UK - Inbar Tamari, Hackney NUT, UK - Stephanie Grant, conference manager, UK - Stuart Brown, Banner Theatre, UK - István Mészáros, Professor, England - David Harvey, Professor, USA - Michael Lowy, professor, France - Plinio Arruda Sampaio, PSOL/Brasil - Ricardo Antunes, Professor/Brasil - Elisio Estanque, Professor/Portugal - Heloísa Fernandes, Professora, Brasil - Paulo Silveira, professor/Brasil - Plinio Arruda Sampaio Jr, Professor, Brasil - Ruy Braga, Professor/Brasil - Caio N. de Toledo- Professor/ Brasil - Ivana Jinkings, Editora, Brasil - Emir Sader, Professor/Brasil - Marcos del Royo, Professor/Brasil - Claudia Mazzei Nogueira, Professora/Brasil - Maria Orlanda Pinassi, Professora/Brasil - Nise Jinkings, Professora/Brasil - Luiz Azevedo, sociólogo, Brasil - Pedro Arantes, Professor/Brasil - Mariana Fix, Professora/Brasil - Antonio Carlos Mazzeo, Professor/Brasil - Luiz Bernardo Pericas, Professor/Brasil - Paulo Barsotti, Professor/Brasil - Gilberto Maringoni, jornalista, Brasil - Bibiana Leme, Editora/Brasil - Angelica Lovato, Professora/Brasil - Anderson Deo, Professor/Brasil - Maria Izabel Lagoa, Brasil - Thaisa Burani, Brasil - Graziela Naclério Forte, pesquisadora/Brasil - Otavio Coelho, Brasil - Kim Doria, Brasil - Livia Campos, Brasil - Thiago Cavalini, Brasil - Alex Sandro Trentino, State General Cordenation of Education´s Professionals Union (SEPE RJ)- Rio de Janeiro – Brazil - Gualberto Tinoco (Pitéu), National Executive Board of CSP Conlutas – Brazil and Director of Education´s Professional Union – Rio de Janeiro – Brazil - Renam Morais, Capital Coordenation of Education´s Professionals Union (SEPE RJ) – Rio de Janeiro Brazil - Suzana Gutierrez, Capital Coordenation of Education´s Professionals Union (SEPE RJ) – Rio de Janeiro – Brazil - Vera Nepomuceno, Comunication Secretary of Education´s Professional Union – Rio de Janeiro – Brazil - Vera Guasso, General Secretary, TI Workers Union (Sindppd – RS), Rio Grande do Sul, Brazil - Luis Sá, Treasur Secretary – TI Workers Union (Sindppd – RS) Rio Grande do Sul – Brazil - Fabien Tarrit, Maître de conférences, Université de Reims, France - Pierre Khalfa, coprésident de la Fondation Copernic, France - Armand Creus, Conseiller Régional Rhône-Alpes, France - Arlette Téphany, comédienne, metteur en scène, France - Jean Claude Chailley, Secrétaire général Résistance Sociale, France - Cyrille Mansuy, retraité, France - Marinette Bache, Conseillère de Paris, Présidente de Résistance Sociale, France - Cédric Durand, économiste, Université Paris 13, France - Philippe Légé, Associate Professor in Economics at the University of Picardie, France - Guillermo Chalar, biólogo-investigador, Facultad de Ciencias, Universidad de la Republica, Uruguay - Jorge Maiki, odontólogo, Programa Nacional de Salud Bucal, Uruguay - Oscar Andino, dirigente del Sindicato de Gastronómicos y Hoteles, Uruguay - Omar Menoni, dirigente de la Federación de Empleados de la Bebida, Uruguay - Silvia Fernández, licenciada en ciencias sociales, Colegio y Liceo Seminario, Uruguay - Luis Diosi, dirigente del sindicato de funcionarios de la Universidad de la República, Uruguay - Pasquale Voza, professor Bari University, Italy - Andrea Ricci, professor Urbino University, Italy - Patrizia Turchi, psicoterapeuta, Italy - Franco Astengo, Lega delle Autonomie locali, Italy - Fabio Frati, national executif of CUB Trasporti Trade Union, Italy - Jacopo Venier, journalist, director Libera.tv, Italy - Francesco Piccioni, journalist , Italy - Eleonora Forenza, Bari University, Italy - Fabrizio Burattini, National Directorate of CGIL, Italy - Eliana Como, Central Committee of FIOM (Italian Federation of metalworkers), Italy - Emidia Papi, National Executif of USB (Trade Union), Italy - Cosimo Scarinzi, National Secretary of CUB (Trade Union), Italy - Stefano Capello, regional segretary of Piemonte of CUB (Trade Union), Italy - Francesco Pitocco, Prof. Ordinario di Storia Moderna, Univ. La Sapienza (Roma), Italy - António Simões do Paço, Researcher at the Institute for Contemprary History, Lisbon Nova University, Portugal - Bruno Tinel, University of Paris Pantheon Sorbonne, France, Italy - Francesco Gesualdi, Coordinatore del Centro Nuovo Modello di Sviluppo, Pisa, Italy - Sabina Issehnane, Associate Professor in Economics at the University of Rennes 2, France

——————————————————————-

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ Θ.ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙ:

Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ

Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.)

Α ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής – Πειραιώς

Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας

Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ)

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης

Σύλλογος Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας

Δημοτική κίνηση Νίκαιας “Κόντρα στο Ρεύμα”

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

Κίνηση Κατοίκων 60υ Διαμερίσματος Αθήνας

Ανήσυχοι Γονείς Π.Φαλήρου – Ν. Σμύρνης

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Αντιφασιστικό Μέτωπο Μεγάρων

Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας

Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Μαροκινή Κοινότητα Ελλάδας

Ένωση Αφρικανών Γυναικών

Σύλλογος Απόδημων Ελεύθερων Σύρων στην Ελλάδα

Νιγηριανή Κοινότητα

Επιτροπή Μαδαγασκάρης

Κοινότητα Σιέρα Λεόνε

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαγκλαντές DOEL

BANGLA ACADEMY

Σύλλογος Μαροκινών Σαχαριάν

Kοινότητα Γουινέας

Ένωση Παλαιστινίων εργαζομένων

Bολιβιανοί Αθήνας

Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Ελλάδας

Περιοδικό “Ο ΑΓΩΝΑΣ”

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους Πολιτικούς Πρόσφυγες

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν Αθήνας

Επιτροπή Κούρδων Προσφύγων Κέντρου Λαυρίου

Αφγανική Κοινότητα Προσφύγων Κέντρου Λαυρίου

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

ΚΕΘΕΑ Mosaic

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

“Γρανάζι” – Πολιτική Οργάνωση, Κύπρος

ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου

Νομαρχιακή Συνέλευση Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

Νομαρχιακή Συνέλευση Α Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ΜΗΝΥΤΗΣ Αριστοτέλης Λάγιος

όπως περήφανα αυτό-προβάλλεται στο facebook:

…τα ιδανικά του διατυπωμένα ιδιοχείρως…


οι διαδικτυακοί του φίλοι …

Η συνέχεια στο Δ Μονομελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων),

την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

Ετικέτες