Παρά το μήνυμα ανατροπής που έστειλαν οι εργαζόμενοι που συρρίκνωσαν τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ενίσχυσαν τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς, οι εξελίξεις για τον σχηματισμό του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα (ΣΕΝΑ) δεν είναι ενθαρρυντικές, με αποκλειστική ευθύνη της παράταξης της ΑΣΕ.

Η πρόταση του «Ενωτικού Μετώπου» προς την ΑΣΕ (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) για συνεργασία με σκοπό την εκλογή ενός προοδευτικού και αγωνιστικού προεδρείου δεν έγινε δεκτή, παρόλο ότι περιλάμβανε και την πρόταση για  εκλογή προέδρου από την ΑΣΕ.

Η ΑΣΕ εμμένει στη θέση περί «αντιπροσωπευτικού-αναλογικού» προεδρείου, που βέβαια οδηγεί σε εκλογή προέδρου από το (μεταμφιεσμένο με τον τίτλο «Αλεξανδρινό») ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ  που υπέστη βαριά ήττα αλλά πήρε την σχετική πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές.

Η παράταξή μας επιμένει ότι μπορεί να συγκροτηθεί αγωνιστικό προεδρείο που θα δεσμευτεί σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα κοινής δράσης (στην διαμόρφωση του οποίου είμαστε ανοιχτοί και καλούμε την ΑΣΕ να μετάσχει) για τα παρακάτω:

-Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, στον βαθμό που μας αναλογεί στο δικό μας πεδίο μάχης, και την προάσπιση των εργατικών κατακτήσεων.

-Για να σταματήσουμε τη διαδικασία των απολύσεων και να παλέψουμε για προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία.

-Για να αγωνιστούμε χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, σε συνεργασία με την κοινωνία, ενάντια στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας. Για να παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς επιχειρηματική δράση.

-Για να εντάξουμε την δράση του ΣΕΝΑ στον ευρύτερο αγώνα του ελληνικού λαού για την κατάργηση των μνημονίων, για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των οικονομικά ασθενέστερων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υπέρ του λαού.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την μέχρι στιγμής άρνηση της ΑΣΕ, που παραβλέπει τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται και την ανάγκη να ανταποκριθούμε στα κρίσιμα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και την καλούμε να αλλάξει την στάση της, που λειτουργεί αντικειμενικά σαν σκάλα για την είσοδο των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και πάλι στο προεδρείο του ΣΕΝΑ, αυτή τη φορά από το παράθυρο.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Ετικέτες