Γύρω στα 300 άτομα (οργανώσεις, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι και λαϊκές συνελεύσεις) συγκεντρώθηκαν στις 25 Μάρτη από τις 10:30 στην πλ. Γεωργίου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μνημόνια και στην γενικότερη πολιτική αυτή της κυβέρνησης αλλά να δηλώσουν και τη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό, με πορεία μετά το τέλος της παρέλασης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλ. Γεωργίου και παρά την ένταση που δημιουργήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που την μπλόκαραν, oκόσμος δεν υποχώρησε και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά στη διαδρομή που είχε ακολουθήσει η παρέλαση.
Με συνθήματα όπως «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», αλλά και συνθήματα ενάντια στο  σχέδιο Αθηνά από τους σπουδαστικούς και τους φοιτητικούς συλλόγους ο κόσμος έδωσε ένα έντονο στίγμα και εξέφρασε και στις 25 Μάρτη την αντίδρασή του στην πολιτική της κυβέρνησης , παρά την επίπλαστη «κατάσταση ομαλότητας» που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση με την επιστράτευση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα.

Διαδήλωση στην Πάτρα στις 25 Μάρτη

Ετικέτες