Ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia, η επίθεση στην κατάληψη «Σχολείο» και η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος από ναζιστικές συμμορίες, ήταν μόνο οι πιο οφθαλμοφανείς πρώτες συνέπειες του συλλαλητηρίου για το «όνομα της Μακεδονίας».

Η δράση των ναζιστών ήταν μια υπενθύμιση ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αναπτύσσονται και δρουν στο περιβάλλον που διαμορφώνουν συλλαλητήρια όπως το συγκεκριμένο, που  καλέστηκε από απόστρατους αξιωματικούς, παραθρησκευτικές οργανώσεις, εκκλησιαστικούς παράγοντες, συνδέσμους οπαδών ομάδων ποδοσφαίρου,  αλλά και τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που έχουν επενδύσει στον εθνικισμό μεγάλο μέρος της πολιτικής καριέρας τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή καλούσε και αυτή στο συλλαλητήριο! Οι εμπρηστικές ομιλίες που έγιναν όχι μόνο δεν προωθούν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών αλλά ανοίγουν το δρόμο στον πόλεμο και το σωβινισμό.

Οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν «για να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας» χρησιμοποιούνται για να στραφούν οι πολιτικές εξελίξεις σε συντηρητική κατεύθυνση και να εκτραπεί οποιαδήποτε αντίδραση ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια προς ακίνδυνες για το σύστημα πολιτικές.

Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να ισχυρίζεται ότι προκρίνει την κοινά αποδεκτή ονομασία αλλά τα κίνητρα μέσα από τη διπλωματική πρωτοβουλία για το όνομα δεν είναι παρά η ενίσχυση της νατοϊκής συμμαχίας με την είσοδο στο ΝΑΤΟ και των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών και τα κέρδη που θα αποκομίσουν οι Έλληνες καπιταλιστές.

Απέναντι στις διαφορετικές όψεις της αστικής πολιτικής:

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Ποτέ ξανά φασισμός. Αριστερή διέξοδος στην κρίση.

Όχι στον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία. Αλληλεγγύη και φιλία των λαών!

Στηρίζουμε την συγκέντρωση στην Κατάληψη “LIBERTATIA

Δευτέρα 22/1 στις 18.00

Ετικέτες