Εν όψει αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και των εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε σχολεία, η Ν. ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου επεξεργάστηκε το παρακάτω κείμενο που θα μοιράζεται στα σχολεία της περιοχής:

Για να μην είναι κάθε μέρα που περνά, μια μέρα που χάνεται!

ενάντια στη διάλυση των σχολείων, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ  ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχολεία χωρίς καθηγητές!

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, και από ότι φαίνεται, το υπουργείο έχει βάλει σκοπό να κάνει πραγματικότητα μια «κρυφή» επιθυμία όλων των μαθητών: Σχολείο χωρίς καθηγητές! Πέρα από τη πλάκα, το μνημόνιο ορίζει ότι για κάθε 10 καθηγητές που παίρνουν σύνταξη θα προσλαμβάνεται ένας νέος! Αποτέλεσμα  αυτού: H έλλειψη 22.000 καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού παιδείας στην αρχή του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής, έχουν προσληφθεί 3.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και με βάση τα λεγόμενα του υπουργείου, θα φτάσουν τους 16.000. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείων, η δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων, η ύπαρξη μαθητών (ιδιαίτερα στην επαρχία) που δε θα διδαχθούν ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Εμείς, δε δεχόμαστε να «κόβονται» χρήματα από την Παιδεία για να πηγαίνουν στους Τραπεζίτες-Δανειστές. Επιδιώκουμε την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να σωθεί το δημόσιο σχολείο και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών &καθηγητών.

Το «Νέο Λύκειο», θυμίζει κάτι απ’τα παλιά…

Από την περσινή σχολική χρονιά, υπάρχει το « Νέο Λύκειο». Στόχος του υπουργείου, είναι όπως λέει, να πάψει το λύκειο να είναι εξεταστικό κέντρο και να αναδειχθεί ο αυτοτελής επιμορφωτικός σκοπός του. Παρόλα αυτά στην Γ΄Λυκείου από τις 34 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαία, οι 20 αφιερώνονται σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι ο εξεταστικός χαραχτήρας του λυκείου δεν υποχωρεί , αντιθέτως ενισχύεται και το σχολείο γίνεται όλο και πιο εντατικό. Με τη σειρά της, η εντατικοποίηση αυτή κάνει ακόμη πιο αναγκαία την λύση του φροντιστηρίου με αποτέλεσμα την οικονομική εξόντωση των οικογενειών. Τέλος, η τράπεζα θεμάτων που «πλασάρεται» ως εγγυητής, της αντικειμενικότητας των εξετάσεων δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προωθεί την μηχανιστική μάθηση εις βάρος της ουσιαστικής μόρφωσης. Για εμάς, το Λύκειο πρέπει να αποσυνδεθεί τελείως από την διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων και την ελεύθερη πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα!

Ο φασισμός, δε χωρά στα Σχολεία

Οι φασίστες της χρυσής αυγής θα σου πουν ότι για τη κακή κατάσταση τόσο στα σχολεία όσο και στη κοινωνία γενικότερα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι συμμαθητές σου με διαφορετικό χρώμα δέρματος, γιατί πολύ απλά ο φόβος, η  αποξένωση και η διαίρεση των ανθρώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό είναι το καλύτερο όπλο του συστήματος. Άλλωστε, για τα αδιέξοδα που βιώνουμε, για τους προβληματισμούς με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι, για τα χαμόγελα που εξασθενούν, φταίνε οι μνημονιακές πολιτικές, και κυρίως το σύστημα που τις γεννά: ο καπιταλισμός..

Εμείς, απέναντι στη Μνημονιακή κυβέρνηση και στους Φασίστες της Χρυσής Αυγής Διεκδικούμε: Ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν, με σεβασμό στη διαφορετικότητα! Ένα σχολείο που δε θα είναι ένα εντατικοποιημένο εξεταστικό κέντρο αλλά θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα ταλέντα του κάθε μαθητή!

Ένα χρόνο Μετά τη Δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτες:

18/9 Συμμετέχουμε στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι.

19/9 Συμμετέχουμε  στη συναυλία στο Σύνταγμα.

                   

Επικοινωνία: e-mail/  neoi.syriza.zografou@gmail.com

                        Facebook/Νεολαία Σύριζα Ζωγράφου

Ετικέτες