27/7/2015 Η ΟΜ ΣΥ¬ΡΙ¬ΖΑ Καλαμαριάς εκ¬φρά¬ζει την αντί¬θε¬σή της στην δια¬γρα¬φό¬με¬νη συμ¬φω¬νία της κυβέρνησης με τους δα¬νει¬στές. Στην συμ¬φω¬νία αυτή εμπε¬ριέ¬χο¬νται μέτρα λι¬τό¬τη¬τας, υφε¬σια¬κά, ιδιω¬τι-κο¬ποι¬ή¬σε¬ων, αλλά και μέτρα που πα¬ρα¬βιά¬ζουν την εντο¬λή της 25 Γε¬νά¬ρη,τις προ¬γραμ¬μα¬τικές της δη¬λώ-σεις, την εντε¬λώς πρό¬σφα¬τη εντο¬λή του «ΟΧΙ» στο δη¬μο¬ψή¬φι¬σμα και την ελ¬πί¬δα του λαού για ένα κα-λύ¬τε¬ρο αύριο.

Μετά από 5 χρό­νια μνη­μο­νι­κών πο­λι­τι­κών που οδή­γη­σαν τη χώρα σε ανε­πα­νά­λη­πτη κοινω­νι­κή και οι­κο­νο­μι­κή κα­τα­στρο­φή, βρι­σκό­μα­στε στην πιο κρί­σι­μη στιγ­μή της νε­ό­τε­ρης Ελληνικής ιστο­ρί­ας. Οι απο­φά­σεις της Κυ­βέρ­νη­σης θα κρί­νουν το μέλ­λον του λαού για δε­κα­ε­τί­ες. Το πρω­το­φα­νές σύστημα εκ­βια­σμών, πιέ­σε­ων και τρο­μο­κρα­τί­ας, από δα­νει­στές και συ­στη­μι­κά ΜΜΕ, δεν πρέ­πει σε καμία πε­ρί­πτω­ση να ανα­τρέ­ψει  τα αντι­μνη­μο­νια­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά κόμ­μα­τος και κυβερ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος πάνω στα οποία χτί­σα­με ισχυ­ρούς δε­σμούς με κοι­νω­νι­κά, λαϊκά  και τα­ξι­κά κινήματα που απο­τε­λούν τη με­γα­λύ­τε­ρη πο­λι­τι­κή επέν­δυ­ση που πε­τύ­χα­με τα τελευ­ταία χρό­νια και δε πρέ­πει να διαρ­ρα­γεί.   

Κατανοούμε τον αρνητικό διεθνή συσχετισμό στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης ΕΕ και τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε ένα μη συντεταγμένο GREXIT.

Η σκληρή όμως αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποδοχή και πολύ περισσότερο την υλοποίηση από μια αριστερή κυβέρνηση μιας μνημονιακής συμφωνίας παίρνοντας νεοφιλελεύθερα μέτρα που οδηγούν σε  βίαιη παραπέρα φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και στην απώλεια κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας

 Η συμφωνία, αναι­ρεί τη μέχρι σή­με­ρα συ­νο­μο­λο­γού­με­νη πο­ρεία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, απλώ­νει την απογοή­τευ­ση στο κί­νη­μα και στην Αρι­στε­ρά στην Ελ­λά­δα αλλά και στην Ευ­ρώ­πη, και, ακόμη χειρό­τε­ρα, δεν δίνει διέ­ξο­δο και προ­ο­πτι­κή στα τρα­γι­κά κοι­νω­νι­κοι­κο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα της χώρας.

Στην κα­τεύ­θυν­ση αυτή κρί­νε­ται απα­ραί­τη­τη η άμεση σύ­γκλι­ση της Κ.Ε, οι συ­νε­δριά­σεις όλων των κομ­μα­τι­κών οργάνων καθώς επίσης και η προετοιμασία για Συνέδριο.

Είναι η ώρα το κόμμα μας στο σύνολό του, ενωμένο χωρίς κυνήγι μαγισσών και ποινικοποίηση των  διαφορετικών απόψεων, με σεβασμό στις πλειοψηφικές αποφάσεις των οργάνων, στις συνεδριακές του αποφάσεις και τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία,  να περιφρουρήσει  τα ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του, αποφεύγοντας την μετεξέλιξή του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως επίσης και κάθε εξέλιξη με αρνητικές για τον λαό μας συνέπειες.

Ετικέτες