Εφτά δεκαετίες μετά τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και του Ολοκληρωτικού Πολέμου, ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι. Σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, το σύστημα επιδέξια υποστηρίζει με κάθε τρόπο, οικονομικό ή επικοινωνιακό- τις φασιστικές οργανώσεις ώστε αυτές να γίνουν κόμματα.

Όπως στον Μεσοπόλεμο, έτσι και τώρα. Μια χούφτα τραπεζίτες κι αφεντικά μαζί με την κυβέρνηση περνάνε μέτρα που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ σταδιακά ΟΛΟΥΣ τους νέους και τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Κομμένοι μισθοί, άνεργοι οι περισσότεροι νέοι, υπηρεσίες υγείας διαλυμένες, μαθητές σε σχολεία χωρίς θέρμανση, αναπληρωτές καθηγητές που θα σιτίζονται σε στρατιωτικές λέσχες,  φοιτητές χωρίς σίτιση με την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων να περιμένει το Γενάρη.

Όπως στον Μεσοπόλεμο, έτσι και τώρα. Οι Ναζί χρησιμοποιούνται για να σπείρουν διαιρέσεις στα θύματα της κρίσης και των κυβερνητικών αντικοινωνικών μέτρων. Για να εκτραπεί η δίκαιη οργή του κόσμου κατά τραπεζιτών και μεγαλοεργοδοτών προς τα πιο αδύνατα στρώματα (αλλοδαπή εργατική τάξη, ομοφυλόφιλοι, αθίγγανοι κλπ). Για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων. Γι' αυτό η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός οποιουδήποτε θέλει να παλέψει όχι μόνο υπέρ των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και κατά των μέτρων που κουρελιάζουν τις ζωές μας.

Ιδιαίτερα η νεολαία, δεν πρέπει να πέσει στη δηλητηριώδη παγίδα του φασισμού με τα μεγάλα “αντισυστημικά” λόγια και τις πολύ φιλοσυστημικές πράξεις. Από το πώς η νεολαία θα επιλέξει να αντιμετωπίσει τον όλεθρο των μνημονίων, κρίνεται πάνω απ' όλα το δικό της μέλλον!

Η Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  καλεί τους – τις εκπαιδευτικούς να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε ένα πολύ οργανωμένο κατεστημένο! Με συστηματική αντιφασιστική δράση στα σχολεία μας. Με την επίμονη προσπάθεια αποκάλυψης των φασιστικών ψευδών που καλλιεργεί  συνειδητά εδώ και χρόνια όλο το σύστημα. Μα και με την διαρκή προσπάθεια να απαντηθούν τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου με τη μόνη αξιόπιστη λύση: τους συλλογικούς αγώνες όλων μας, γυναικών και ανδρών, ντόπιων και μεταναστών, ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων.

Καλούμε όλον τον κόσμο της δουλειάς, τη νεολαία και τους άνεργους να απορρίψουν και να αποτρέψουν τις φασιστικές πρακτικές. Να μην αφεθεί το μίσος να διαιρέσει όλους εμάς τους «από κάτω». Να πετάξουμε πάλι στο περιθώριο όπου ανήκουν τους μισάνθρωπους και δολοφόνους νοσταλγούς του φασισμού. Καλούμε όλον τον κόσμο να παλέψει ενωμένος στους δρόμους ενάντια στους «από πάνω», για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δ.Σ. της  Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης θα πάρει άμεσα πρωτοβουλία για τη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής εκπαιδευτικών ενάντια στο φασισμό, που ως πρώτο στόχο της θα έχει την διοργάνωση αντιφασιστικής συναυλίας,  εν όψει της 28ης  Οκτωβρίου που σηματοδότησε  την αρχή της αντίστασης στο γερμανικό και τον ιταλικό φασισμό και στους ντόπιους συνεργάτες τους.

Επίσης το  Δ.Σ. της  Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης θα απευθυνθεί ταυτόχρονα σε διδασκαλικούς συλλόγους, τις υπόλοιπες Ε.Λ.Μ.Ε., τους συλλόγους Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και όσους άλλους φορείς ενδιαφέρονται για τη συνδιοργάνωση της συναυλίας και τη συνέχεια των δράσεων.

Ετικέτες