Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη για τις συλλήψεις στην Ιερισσό της Χαλκιδικής την Τετάρτη 10/4.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση απάντηση στην νυχτερινή εισβολή στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσού και στις συλλήψεις που ακολούθησαν. Γύρω στις 4 το πρωί η αστυνομία έσπασε τις πόρτες 2 κατοίκων της Ιερισσού με μπαλτάδες και τους συνέλαβε μπροστά στις οικογένειές τους με τη δικαιολογία ότι δεν προσήλθαν όταν κλήθηκαν. Οι δύο συλληφθέντες όμως, τις προηγούμενες φορές που καλέστηκαν από την αστυνομία παρουσιάστηκαν αυτοβούλως. Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. όπου και καταστράφηκε υλικό της.

Η συγκέντρωση εξελίχτηκε σε διαδήλωση από την Καμάρα προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αλλά κατέληξε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση επειδή η ανάκριση για πρώτη φορά από την εποχή της δικτατορίας διεξήχθη στο αστυνομικό μέγαρο και όχι στα δικαστήρια. Στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΘ συμμετείχαν και κάτοικοι της Ιερισσού που ήρθαν  από τη Χαλκιδική. Μετά από 6 ώρες παραμονής των αλληλέγγυων έξω από τη ΓΑΔΘ τους ανακοινώθηκε ότι οι συλληφθέντες δεν απελευθερώνονται μέχρι την Κυριακή. Στην κινητοποίηση συμμετείχε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη η οποία δήλωσε:

“ Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά τους μας εμπνέουν  για τις μάχες που έρχονται ενάντια στις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στην φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού και παραδίδουν τον πλούτο της χώρας βορά στις κερδοσκοπικές διαθέσεις ελληνικών και ξένων εταιρειών. Αυτές οι πολιτικές παράλληλα οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και για την εφαρμογή τους χρειάζεται η περικοπή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η όξυνση της καταστολής. Στην περίπτωση της Χαλκιδικής το σύνθημα “Ή εμείς ή αυτοί” εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της μάχης που διεξάγεται. Και όπως λένε και οι ίδιοι: “Είμαστε πολλοί, δικός μας είναι ο τόπος μας, εμείς θα κάνουμε κουμάντο.”