Δελτίο Τύπου

Η απρόκλητη επίθεση της ΕΛΑΣ το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση και τη χρήση καπνογόνων, σε υπαίθρια μουσική εκδήλωση δε μπορεί παρά να προκαλέσει θυμηδία αλλά και οργή. Αναρωτιόμαστε, από πότε απαιτείται η επέμβαση των ΜΑΤ σε μια από τις πιο κεντρικές και ζωντανές πλατείες της πόλης για να διενεργηθούν έλεγχοι υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παρακείμενες καφετέριες που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτες με πολίτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα; Από πότε ποινικοποιείται η διοργάνωση ανοικτής μουσικής εκδήλωσης σε μια πλατεία της πόλης που είναι κατεξοχήν χώρος πολιτιστικών και νεολαιϊστικων εκδηλώσεων (πχ μουσικά φεστιβάλ) ; Είναι προφανές σε όλους ότι η βραδινή επέμβαση των ΜΑΤ εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και μόνο προφάσεις και δικαιολογίες είναι όλα αυτά που αναφέρει επισήμως η ΕΛΑΣ.

Η επίθεση της ΕΛΑΣ θεωρούμε ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο κεντρικό σχεδιασμό που σκοπό έχει να χτυπήσει και να καταστείλει οποιαδήποτε πολιτική και πολιτιστική δράση που δεν εντάσσεται στο πλαίσιο τάξης και ασφάλειας της τρικομματικής κυβέρνησης. Το έχουμε δει να συμβαίνει σε διάφορους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους σε όλη την χώρα και παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες να καλλιεργείτε ένα ανάλογο κλίμα και στη πόλη μας. Σε αυτό το σχέδιο εξόντωσης οποιασδήποτε φωνής αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι σθεναρά αντίθετος.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι στήνεται εντέχνως ένα κλίμα έντασης και με ευθύνη της ΕΛΑΣ με αφορμή την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη  πόλη της Πάτρας. Ο υμνητής του Χίτλερ, κ. Παππάς, και ο περιοδεύων θίασός του είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Όσο και να προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικονική πραγματικότητα μιας ισχυρής οργάνωσης στην Πάτρα, με μεταφερόμενους οπαδούς, οι Πατρινοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συμμορία τους δεν έχει ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ