Ζωντανή και μαζική η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εφοριακών, έξω από το κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας. Καλύτερη από τις "συνηθισμένες" του τελευταίου διαστήματος.

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών για να διαμαρτυρηθεί για το μέλλον που του επιφυλάσσουν κυβέρνηση και "δανειστές", για μια ξαχαρβαλωμένη ζωή, σε ένα δημόσιο που μεταφέρεται ταχύτατα στους ιδιώτες και το σύστημά τους.

Οι εφοριακοί, που δεν ήταν και πολύ συμπαθής ειδικότητα στην κοινωνία παλαιότερα, έχουν πλέον υπαχθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που σημαίνει ότι ελέγχεται από τους "θεσμούς" και όχι από το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή είναι "ανεξάρτητη" από το...ελληνικό κράτος και κυρίως από τους φτωχότερους πολίτες, που πληρώνουν και τους φόρους!

Έτσι, ειδικό καθεστώς εργασίας έχουν πλέον οι πρώην υπάλληλοι του Υπ. Οικονομίας.

Διαφορετική "αξιολόγηση" από του υπόλοιπου δημοσίου, λοιπόν, τους σχεδίασαν οι νέοι εργοδότες.

Διαφορετική, πιο σκληρή, αλλά και...ενδεικτική.

Για να το πούμε με πιο ακριβή τρόπο, η "αξιολόγηση" των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ είναι πιο αποκαλυπτική και δείχνει απροκάλυπτα τους στόχους και τους δρόμους που θα οδηγήσει και η άλλη "αξιολόγηση", των υπολοίπων Δ.Υ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΣΚΙ Εφοριακών:

"Ο ιδρυτικός νόμος της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση στη Βουλή (ο οποίος μάλιστα έτυχε ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης), ήρθε να ολοκληρώσει τα εδώ και χρόνια προωθούμενα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών και στη συνέχεια το πέρασμα αυτών στο απόλυτο έλεγχο των Δανειστών.

Στο επίκεντρο του συγκεκριμένου νόμου είναι η πλήρης ρευστοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ οι όποιες εγγυήσεις παρείχε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, όταν ψήφιζε το συγκεκριμένο νόμο, διαψεύδονται πολύ γρήγορα. Οι διατάξεις του νόμου είναι συγκεκριμένες και η επίσημη ενημέρωση της ηγεσίας της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής προς τις ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, διέλυσε και τις όποιες αμφιβολίες – ερωτηματικά για το αν θα υλοποιηθούν ή όχι οι προβλέψεις του νόμου. Με βάση λοιπόν την ενημέρωση αυτή….

  • Το προσωπικό της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής θα αξιολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα (από τους προϊσταμένους της κάθε υπηρεσίας) και όσοι κριθούν μη ικανοί θα τεθούν εκτός των υπηρεσιών μας.
  • Τα κριτήρια για αυτή την αξιολόγηση θα είναι υποκειμενικά και θα βασίζονται στη συνολικότερη ‘’συμπεριφορά’’ του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του!!!!!.
  • Για όσους δεν περάσουν τις ‘’εξετάσεις, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα απ’ το νόμο, δηλαδή οι εργαζόμενοι αυτοί θα τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Θα εφαρμοστεί ξεχωριστό απ’ το άλλο δημόσιο πάγιο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προβλέπει την κατάταξη των υπαλλήλων σε 8 διαφορετικά επίπεδα – κατηγορίες, στις οποίες θα αντιστοιχεί και διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς.
  • Η κατάταξη σε αυτές τις κατηγορίες καθώς και οι μετακινήσεις μεταξύ αυτών, θα γίνονται επίσης με αποφάσεις των προϊσταμένων…
  • Θα προσδιορίζονται ατομικοί στόχοι για κάθε υπάλληλο και βάσει αυτών και του βαθμού επίτευξής τους (αλλά και τη… συνολικότερη συμπεριφορά του), θα καθορίζεται το μέλλον του υπαλλήλου".

Περισσότερα εδώ

Η αντίσταση σε αυτά τα εξωπραγματικά τερατουργήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συνεργασία των "θεσμών" είναι ένα πρώτο και πολύ καλό βήμα.

Έχουμε να οργανώσουμε την αλληλεγγύη, το συντονισμό και την κλιμάκωση για την υπόλοιπη πορεία μας.