Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η διαδήλωση στο Περιστέρι ενάντια στην κρατική καταστολή με αφορμή την κρατική δολοφονία του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Το αρχικό κάλεσμα για τη διαδήλωση έγινε από τη Συνέλευση Ενάντια στην Κρατική Καταστολή Περιστερίου στις 18.00 στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αναρχικές συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις από τις γύρω περιοχές, οι τοπικές ΕΛΜΕ, καθώς και πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς(νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ).

Η νεολαία έδωσε πολύ δυναμικό παρόν όντας και το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδήλωσης, η οποία έφτασε περίπου τα 4000 άτομα. Η διαδήλωση κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου με πολύ παλμό και συνθήματα καθόλη τη διάρκεια καθώς επίσης μοιράστηκαν πολλά κείμενα και προκυρήξεις στον κόσμο που ήταν στο δρόμο. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η πολύ θετική στάση του κόσμου της γειτονιάς προς τη διαδήλωση με αρκετούς/ές να ακολουθούν το σώμα της πορείας με αποτέλεσμα αυτή να γίνεται όλο και μεγαλύτερη κατά τη διάρκειά της. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «1.40 κοστίζει η ζωή, κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί», «αυτη η δολοφονία δεν ήτανε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», «αλήτες, λέρες, ελεγκτές, τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές» δίνοντας ένα στίγμα τόσο ενάντια στην, κυριολεκτικά, δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης όσο και απέναντι σε αυτούς που που «κάνουν τη δουλειά τους» εξηπυρετώντας την κυβερνητική πολιτική.

Συμπέρασμα: η τρομοκρατία του αστικού μπλοκ εξουσίας και της κυβέρνησης καθώς και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ δε μας φοβίζει, μας εξοργίζει. Η μαζικότητα της χθεσινής διαδήλωσης είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι νέοι και οι νέες είμαστε εδώ έτοιμοι/ες να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές άγριας λιτότητας και καταστολής που δολοφονούν τις ζωές και το μέλλον μας.