Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σημερινή (11/12) απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας και στην πορεία που ακολούθησε στη βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απέργησαν ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας με το κλείσιμο νοσοκομείων, την έλλειψη υλικού και προσωπικού, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, την πλήρη υποβάθμιση-ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το κλείσιμο πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι από την ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί από το Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα, δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ. Σημαντικό δείγμα της διάθεσης για συντονισμό των αγώνων.

Στην πορεία που ακολούθησε το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το δημόσια υγεία για όλο το λαό. Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εκφοβισμό των εργαζόμενων, με πάμπολες διμοιρίες ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι κινήθηκαν στα Προπύλαια όπου και κλείσανε την πορεία τους εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο χώρο όπου γινόταν η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δείχνοντας έμπρακτα ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούμε με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε την κυβέρνηση.

Ετικέτες