Για 7η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η διήμερη αντιρατσιστική γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στο λόφο Κολωνού.

Είναι ένα μεγάλο γεγονός, μια συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό, την ομοφοβία και τις φασιστικές συμμορίες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλεται να αντισταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση που έχει στόχο να εξαθλιώσει τις ζωές όλων μας για χάρη της Τρόικας και του ΔΝΤ. Το κυνήγι των μαγισσών έχει ξεκινήσει από τους μετανάστες, ομοφυλόφιλους και τους τοξικοεξαρτημένους, αλλά συνεχίζεται με τους εργαζόμενους και όλους όσους αντιστέκονται.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αποτελούν αντιδημοκρατική απάνθρωπη κατρακύλα και απαιτείται να παλέψουμε για την κατάργησή τους άμεσα.

Μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην Καλαμάτα, ο αγώνας ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής παίρνει νέες διαστάσεις.

Η γιορτή σε αυτές τις συνθήκες είναι μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Θα γίνουν συζητήσεις με καλεσμένους πρωταγωνιστές της αντίστασης από Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ρατσιστικού νόμου και τάξης του Δένδια και την πάλη ενάντια στη σεξιστική και ομοφοβική καταπίεση.

Με συναυλίες όπου μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή οι: Μάρθα Φριτζήλα & Τhe Kubara Project, Encardia, Mutsatrela Street Band, HK et le Saltibanks (από τη Γαλλία) και μεταναστευτικά συγκροτήματα.

Με διεθνείς κουζίνες, παιδότοπο, μπαρ, προβολές, έκθεση φωτογραφίας και τη συμμετοχή δεκάδων συλλογικοτήτων αντίστασης.

Με μειωμένη για δεύτερη συνεχή χρονιά ημερήσια είσοδο ενίσχυσης στα 5ευρω, 8ευρω για το διήμερο και ελεύθερη είσοδο για τους ανέργους ντόπιους και μετανάστες. Σε μια γειτονιά που έχει υπαρκτά κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων και φασιστικών προκλήσεων. Σας περιμένουμε όλους στο λόφο Κολωνού, στις 5 και 6 Οκτώβρη. Μην το χάσετε!