Η Υπεράσπιση της Λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας απέναντι στα κοράκια των Τραπεζών είναι για μας καθήκον για Αγώνα, το λέμε εδώ και χρόνια, το κάνουμε πράξη καθημερινά και το εννοούμε!

Σήμερα Δευτέρα 25/2 από νωρίς το πρωί η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα», σαν μια πραγματική συλλογικότητα γειτονιάς που είναι, βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας του γείτονα μας Βασίλη Σκοπελίτη απέναντι στην προσπάθεια Τράπεζας και Αστυνομίας να του γίνει έξωση από το μικρό εργαστήριο που έχει στην Νεάπολη της Νίκαιας.

Για να καταλάβουν όλοι με ποιο τραπεζικό σύστημα και με τι κρατικό μηχανισμό έχουμε να κάνουμε θυμίζουμε λίγο την ιστορία πίσω από αυτήν την έξωση. Η Eurobank για κόκκινο δάνειο της οικογένειας εκπλειστηρίασε την Πρώτη κατοικία τους και αργότερα το μικρό εργαστήριο που έχει σε κοντινή απόσταση. Να σημειωθεί πως ο δεύτερος πλειστηριασμός έγινε στο πεζοδρόμιο σε απόσταση από το Ειρηνοδικείο της Νίκαιας…τόσο μεγάλος ήταν ο ζήλος της τράπεζας και της Συμβολαιογράφου-Κορακιού να πάρει το μικρό εργαστήριο ενός μικροτεχνίτη στη Νίκαια.

Σήμερα λόγω αυτού του πλειστηριασμού έγινε προσπάθεια να γίνει έξωση του Βασίλη Σκοπελίτη από το μικρό εργαστήριο του. Η Τράπεζα, πλήθος αστυνομικών και Δικαστικός αντιπρόσωπος κινητοποιήθηκαν για να αρπάξουν ότι έχει απομείνει από μια οικογένεια βιοπαλαιστών, αφού ή Τράπεζα έχει αρπάξει ήδη το σπίτι τους. Εμείς από τη μεριά μας επιλέγουμε να βρισκόμαστε απέναντι στην Τράπεζα, το δικαστικό σύστημα και την Αστυνομία όταν βάζουν στο στόχαστρο τους τα σπίτια και την περιουσία των εργαζομένων.  Το κάναμε όταν έγινε η προσπάθεια έξωσης της οικογένειας από το σπίτι τους, το κάναμε και σήμερα. Αλληλέγγυοι μαζί με τον κόσμο της γειτονιάς που και σήμερα ήταν εκεί για συμπαρασταθεί στον Βασίλη.

Μάλιστα τόσος ήταν ο ζήλος της Αστυνομίας που έκανε προσαγωγή στο Α.Τ. Νικαίας σε μέλος του Κόντρα στο Ρεύμα, επειδή βιντεοσκοπούσε την έξωση για να δημοσιοποιηθεί το συμβάν της έξωσης. Δε υποκύπτουμε στην προσπάθεια να γίνουν τέτοια αίσχη στη γειτονιά μας κρυφά και μυστικά και παράλληλα αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης. Με την ειρηνική παρέμβαση του κινήματος και ο συναγωνιστής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να μετατραπεί η προσαγωγή σε σύλληψη και η έξωση απετράπη.

Το Κόντρα στο Ρεύμα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να καλεί τον Κοκκινιώτικο λαό να κάνει το ίδιο για να υπερασπιστούμε όλοι και όλες μαζί την Λαϊκή Κατοικία και Περιουσία.

Κανένας μόνος του στην κρίση. Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη.

     

Ετικέτες