Τη Δευτέρα 29/11 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ( κτίριο 12, αίθουσα 4 ) ξεκινάει η δίκη των 62 συλληφθέντων από την περσινή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ήταν τότε που η Κυβέρνηση της ΝΔ, με μια πρωτοφανή απόφαση απαγόρευε τις συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων, όπως και στην αντίστοιχη κινητοποίηση της 17ης Νοέμβρη 2020, αξιοποιώντας για άλλη μια φορά την πανδημία για να περιστείλει δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.

Αυτή η επιλογή της Κυβέρνησης ήταν προσχηματική, δεν αποσκοπούσε στην υγειονομική προστασία, κάτι που αποτυπώθηκε και από τις δυνάμεις καταστολής, με τους πραιτοριανούς του Χρυσοχοίδη, να μην φορούν καν μάσκες και να στοιβάζουν τους συλληφθέντες χωρίς την τήρηση κανενός είδους μέτρου.

Έτσι λοιπόν αγωνιστές και αγωνίστριες που θέλησαν να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για την κρατική δολοφονία του 15χρονου τότε μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλυ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, βρέθηκαν στοιβαγμένοι και κατηγορούμενοι για διασπορά μολυσματικής νόσου, από αστυνομικούς που δεν φόραγαν καν μάσκες.

Ανάμεσά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, για τους οποίους τελικά δεν σχηματίστηκε δικογραφία.

Τη Δευτέρα 29/11, περίπου έναν χρόνο μετά και με την πανδημία να αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στη διαχείρισή της, οι 62 αυτοί αγωνιστές και αγωνίστριες θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν.

Πρόκειται για μια πολιτική δίωξη, από τις πολλές που τους τελευταίους μήνες έρχονται στην επιφάνεια από την αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης ( απαγόρευση διαδηλώσεων, περιορισμός δικαιώματος απεργίας, χτύπημα συνδικαλιστικής δράσης ), η οποία συνιστά πρόκληση για τις δυνάμεις του αγώνα, για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Με τέτοιες διώξεις επιχειρείται η τρομοκράτηση όλης της κοινωνίας, γι αυτό πρέπει να σταλεί άμεσο και σαφές μήνυμα :

-Το δικαίωμα στον αγώνα δεν περιστέλλεται

-Άμεση αθώωση όλων των κατηγορουμένων

-Ακύρωση όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν

Ετικέτες