Η ΚΕΔΑ, εξετάζοντας τις διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις, που ακολουθήθηκαν για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα, που είχαν σε ορισμένες περιπτώσεις, με ανησυχία σημειώνει:

1. Οι αποφάσεις των Οργανώσεων Μελών, χρησιμοποιήθηκαν ως προπέτασμα καπνού απόκρυψης του ρόλου των κυρίαρχων ομάδων και τάσεων, που υποκατέστησαν το Κόμμα των μελών.

2. Η στρατηγική των αναγκαίων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, ακυρώθηκε σε σημαντικό βαθμό στην πράξη από τις πρακτικές, που εφαρμόστηκαν.

3. Οι ομάδες, που στην ουσία υποκατέστησαν την Επιτροπή Ψηφοδελτίων, αλλά και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή. Συγκρότησαν ψηφοδέλτια στη βάση των ομαδοποιημένων απόψεων και όχι στη βάση των διατυπωμένων απόψεων-θέσεων των Οργανώσεων και των μελών τους.

4. Οι 3 υποψηφιότητες, σε επαρχιακές πόλεις και τον Πειραιά, μελών του ΣΥΡΙΖΑ, προερχομένων από την ΚΕΔΑ, απορρίφθηκαν αναιτιολόγητα, παρά το γεγονός ότι χαίρουν εξαιρετικής εκτίμησης και αποδοχής της κοινωνίας των Περιοχών τους και των μελών των αντίστοιχων Κομματικών Οργανώσεων. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η ΚΕΔΑ αποφάσισε να αποσυρθεί η μόνη υποψηφιότητα, που έγινε δεκτή, του σ. Γιάννη Θεωνά μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση η οποία ήδη υλοποιήθηκε.

5. Οι δυνάμεις της ΚΕΔΑ, με σταθερότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα υπερφαλάγγισης των όποιων τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, θα επιμείνουν, με ξεχωριστή συνέπεια και ανιδιοτέλεια, όπως κάνουν εδώ και 15 χρόνια σε όφελος  του εγχειρήματος της Συσπείρωσης και Κοινής Δράσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Θα δώσουν και τη μάχη των εκλογών της 25ης του Γενάρη, με στόχο τη συγκρότηση μιας λαϊκής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας για τη στήρίξη μιας Αριστερής Ριζοσπαστικής Κυβέρνησης, με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα εφαρμόσει ένα Πρόγραμμα, αντινεοφιλελεύθερο, φιλολαϊκό, που θα ανατρέψει τα μνημόνια και τις βάρβαρες  νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θα ανοίξει την προοπτική για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Αθήνα 9-1-2015                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΑ

Ετικέτες