Από σήμερα το πρωί (30/3) έχει πραγματοποιηθεί κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με αιτήματα σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και τη νίκη των απεργών πείνας.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε πως η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, σε ό,τι αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την αναδιαμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, στην κατεύθυνση του σεβασμού των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επιπλέον, τασσόμαστε υπέρ των μαζικών δράσεων και διεκδικήσεων που απορρέουν από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων.

Παρόλη τη διαφωνία μας με τον τρόπο που η συγκεκριμένη δράση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε, θεωρούμε - πρώτα και κύρια -  απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την εκκένωση της Πρυτανείας, με βάση τη διορία μιας ώρας που φέρεται να έχει δώσει ο Εισαγγελέας. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τέτοια επέμβαση.

Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω απ' αυτό.

Ετικέτες