Η Χούντα δεν τελείωσε το '73 - να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της φτώχειας και της καταστολής!

Δέκα μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση επιλέγει να δικαιολογήσει το σύνθημα που λέει «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» εισβάλλοντας τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Λίγες μετά την προσπάθεια του «ξεπλύματος» και αθώωσης της Χρυσής Αυγής μετά την τρομοκρατική δολοφονία δύο μελών της, η κυβέρνηση Σαμαρά επιλέγει να μας υπενθυμίσει  ποιό θεωρεί το δεύτερο (και μάλλον μοναδικό) άκρο για το οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Και αυτό δεν είναι άλλο παρά εργαζόμενοι που τόσο καιρό απολυμένοι  αγωνίζονται για το αυτονόητο: για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Η εισβολή στην ΕΡΤ έρχεται ως φυσική συνέχεια της αυξημένης καταστολής και τρομοκρατίας. Έρχεται ως φυσική συνέχεια της συλλήψεις των ηθοποιών που κάναν πρόβα στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο του ΕΜΠΡΟΣ, και της εισβολής των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, τις συλλήψεις αριστερών κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Προφανώς η «δημοκρατία» της κυβέρνησης δεν ανέχεται φωνές ανεξάρτητης και δημόσιας ενημέρωσης ή φωνές που εκφράζουν απόψεις αντίθετες με την πολιτική της εξαθλίωσης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται ξεκάθαρα:  από την μία χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση των κατεκτημένων, εργασιακών δικαιωμάτων, υγεία και παιδεία που «δεν είναι για όλους», αύξηση των φόρων, φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Από την άλλη, δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τρομοκρατία, προσπάθεια «ποινικοποίησης» της αντίθετης γνώμης.

Σε αυτό το σχέδιο οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες είναι οι «κυνηγημένοι», ενώ οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ο κόσμος που αγωνίζεται ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, οι άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες που αγωνίζονται για ασφάλιση και σταθερή δουλειά είναι το «άκρο», εκείνοι που ευθύνονται για την «κατάστση της χώρας».

Σε όλα αυτά εμείς απαντάμε ενωτικά και μαζικά: με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, με διαδηλώσεις και απεργίες, με ενότητα όλων των κομματιών της κοινωνίας που πλήττονται από την πολιτική των μνημονίων.

Είναι καιρός να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των μνημονίων και τους νεοναζί «προστατευόμενούς τους».

KAMIA ANAΚΩΧΗ ME THΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ 

-Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Πηγή: http://www.kar.org.gr/?p=31881#more-31881

Ετικέτες