Σύντροφοι και συντρόφισσες, Με την παρούσα δήλωση, παραιτούμαστε από μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου.

1.Παλέψαμε μαζί δίνοντας μάχη απέναντι στα μνημόνια, ενάντια στη συντριβή του λαού μας και το μέλλον της νεολαίας, για μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Αγωνιστήκαμε μαζί  σε μικρές και μεγάλες μάχες: Στους αγώνες για τις παραλίες και την ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτές, για την αποτροπή εκποίησης στο ΤΑΙΠΕΔ των παράκτιων εδαφών του Π. Φαλήρου στον Φαληρικό όρμο, στο Τροκαντερό και στο πάρκο του Φλοίσβου, στους αγώνες για να σωθεί το ρέμα της Πικροδάφνης, στο κίνημα των πλατειών, στις εξορμήσεις σε τράπεζες και εφορία, στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια από το 2010, στους αγώνες για να μην ξεπουληθεί το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Αποκορύφωμα των αγώνων που μας συνδέουν ήταν οι μάχες για την εκλογή της  Αντιμνημονιακής Κυβέρνησης της Αριστεράς και για την επικράτηση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

2. Όμως τo κόμμα μέσα από τις γραμμές του οποίου δώσαμε τις περισσότερες μάχες, μετατοπίστηκε από την καταστατική θέση του κόμματος των μελών σε ένα αρχηγοκεντρικό σύστημα διαχείρισης, όπου ο πρόεδρος και μια κλειστή παραθεσμική ομάδα κοντά σε αυτόν, έλαβαν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, ερήμην όλων των συλλογικών οργάνων, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και συλλογικότητας και μετέτρεψαν τα μέλη σε άβουλη μάζα χειροκροτητών της εξουσίας. Στα πλαίσια αυτά λήφθησαν  αποφάσεις όπως η επιλογή Παυλόπουλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιλογές μνημονιακού πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης σε καίριες θέσεις (Σαγιάς, Σπίρτζης, Ταγματάρχης κλπ), επαίσχυντη συμφωνία της 20/2, μετατροπή του μεγαλειώδους ταξικού ΟΧΙ σε ΝΑΙ, παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου, και μιας σειρά από άλλες.   

3. Στο πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο οι παραπάνω αποφάσεις σηματοδότησαν την διολίσθηση του κόμματος μακριά από τις αρχές και αξίες της ριζοσπαστικής αριστεράς, με σαφή πλέον προσανατολισμό της ηγετικής ομάδας προς τη σοσιαλδημοκρατία και την απομάκρυνση από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τους αγώνες που δόθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές τους.

4. Η καταστροφική πορεία κορυφώθηκε με οδυνηρό τρόπο την 13η Αυγούστου όταν ο  ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε και «επισήμως» σε μνημονιακό κυβερνητικό κόμμα, με την ψήφιση του 3ου, και πιο βάρβαρου για το λαό, μνημονίου.

Η υπογραφή της συμφωνίας ενίσχυσε τον πιο ακραίο, φιλελεύθερο και επιθετικό καπιταλισμό στην Ευρώπη, με την αποδοχή από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς της λογικής «δεν υπάρχει εναλλακτική» (η περίφημη, πια ΤΙΝΑ). Το 3ο μνημόνιο φτωχοποιεί περαιτέρω την καθημαγμένη από τα 2 πρώτα μνημόνια κοινωνία, το πλαίσιο του είναι αντιλαϊκές πολιτικές και οικονομική-κοινωνική καταστροφή, ενίσχυση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Η χώρα αντιμετωπίζεται ρητά και επίσημα ως αποικία αφού το Ελληνικό κοινοβούλιο δεν μπορεί καν να συζητήσει οποιοδήποτε νομοθέτημα, αν προηγουμένως δεν το εγκρίνουν οι δανειστές-αποικιοκράτες. Η ψήφιση του 3ου μνημονίου σε αγαστή συνεργασία με όλα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, πέραν όλων των άλλων καταστροφικών συνεπειών, εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του κεφαλαίου για απαξίωση συλλήβδην της πολιτικής, για την δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας και μοιρολατρείας και σπέρνει την απογοήτευση στον κόσμο της αριστεράς.

5. Δυστυχώς τα επιχειρήματα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του 3ου μνημονίου και την άσκηση αυτής της πολιτικής θυμίζουν θλιβερά όλα όσα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμά του υποδηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς την οποιαδήποτε παρέκκλιση. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών (που πρώτοι από όλους ενημερώθηκαν) στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά και σχεδιασμένα παραβιάζει και καταστρατηγεί την ιδρυτική  διακήρυξη, και τις  συνεδριακές αποφάσεις. Με μεθοδεύσεις και τακτικισμούς απέτρεψε την οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση εντός του κόμματος. Γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο, το οποίο «δήθεν» προετοίμαζαν, αφού είχαν προαποφασίσει την διενέργεια εκλογών. Έτσι αποστέρησαν στο κόμμα τη δυνατότητα να συζητήσει ειλικρινά και συντεταγμένα, και να αποφασίσει οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν των δήθεν μονοδρόμων.

6. Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που παλέψαμε για να υπάρξει, σε κόμμα μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Έτσι, γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, του μεγαλειώδους ΟΧΙ.

Με τους περισσότερους από εσάς θα συναντηθούμε στους αγώνες και στα κινήματα. Ό,τι και όσα λέγαμε, όλα όσα πιστεύαμε και για αυτά αγωνιζόμασταν εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο.

1.    Αλεξοπούλου Ελένη, δημοτική σύμβουλος Π. Φαλήρου

2.    Γαλανοπούλου Μπίλλυ

3.    Γοργορίνη Μαρία

4.    Δαρκαδάκης Γιάννης, συντονιστής ΟΜ Π. Φαλήρου

5.    Ζαφειράτου Μαρία

6.    Ζιάκα Βασιλική

7.    Ηλιοπούλου Μαρία

8.    Θεοχάρης Θανάσης

9.    Ιατρίδου Μαριλένα

10.  Κατέβα Τάνια

11. Κεπέση Καίτη

12. Κολυβάς Στάθης

13.Κουλίτσου Έφη, μέλος συντονιστικού ΟΜ  Π. Φαλήρου

14. Κουρμουλάκη Αναστασία

15. Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα

16. Μιχαήλ-Σταύρακα  Όλγα, αναπληρώτρια συντονίστρια ΟΜ Π. Φαλήρου

17. Μπενετάτου Νότα

18. Ντε Μάρκι Ρικάρντο

19. Παναγιώτου Ειρήνη

20. Σικιώτης Κώστας

21. Σιώρης Νίκος

22. Τόφα Μαρία

23.Τσερεμέγκλης Γιώργος, μέλος νομαρχιακής νότιας Αθήνας

24. Τσιτσάνη Λινέττα

25. Τσούνη-Μουλά Μόνικα

26. Φουρνατζόπουλος Σταμάτης, μέλος συντονιστικού ΟΜ Π. Φαλήρου

                                                                     Π. Φάληρο 1/9/2015

Ετικέτες