Όταν η τρίτη πιο μισητή, από τον ίδιο το λαό της, παγκοσμίως κυβέρνηση, οι συνεργάτες των σιωνιστών και δικτατόρων της Αιγύπτου και οι ενορχηστρωτές των μνημονίων επιτίθεται σε μέλη του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ και αρθρογράφους του Rproject…

Η γνωστή κ. Ασημακοπούλου έκανε τον κόπο να ασχοληθεί με άρθρα δύο συντρόφων της ΔΕΑ και του Κόκκινου Δικτύου, τα οποία είναι ταυτόχρονα και γνωστά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με τη γνωστή μέθοδο της μονταζιέρας, αποσπά κομμάτια των κειμένων των δύο συντρόφων-δημοσιογράφων σχετικά με την ΑΟΖ και τα καταγγέλλει κατά το δοκούν. Λέει ότι η άποψη των δύο συντρόφων είναι «εθνικά αδιανόητη, επικίνδυνη, επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα». Στην κατακλείδα δε ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να τους επαναφέρει στην τάξη επειδή πραγματοποίησαν «χυδαία επίθεση στον Κυπριακό λαό».

Επί της ουσίας έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Α) Είναι άλλο πράγμα ο κυπριακός λαός και άλλο η ηγεσία του. Είναι απορίας άξιον πώς η εκπρόσωπος ενός κυβερνητικού κόμματος αγνοεί αυτή τη σημαντική διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και λαού. Ειδικά μάλιστα όταν το κόμμα της είναι η κύρια συνιστώσα στην τρίτη πιο μισητή (από τον ίδιο το λαό της) κυβέρνηση παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη διεθνή έρευνα.

Πράγματι, λοιπόν, ισχυριζόμαστε ότι στην Κύπρο η τωρινή νεοφιλελεύθερη δεξιά ηγεσία του Αναστασιάδη, έχοντας συμμαχήσει με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ασκεί επικίνδυνη πολιτική. Δεν υπάρχει κανένας «πατριωτισμός» σε αυτή την πολιτική. Η ίδια κυβέρνηση Αναστασιάδη στο εσωτερικό της χώρας ασκεί μια άγρια μνημονιακή πολιτική που αποστερεί πλούτο (βλ. κατάσχεση καταθέσεων) και εισόδημα (βλ. περικοπές μισθών) από την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, παραδίδοντας τα κλοπιμαία στους ξένους «δανειστές» της Κύπρου (δηλ. τους διεθνείς «τζογαδόρους»).

Β) Τα δύο άρθρα στο Rp δεν καθυβρίζουν κανέναν. Αυτή είναι πατέντα των αστικών κομμάτων και του αστικού Τύπου με τον οποίο έχει καλές σχέσεις η κ. Ασημακοπούλου και οι προκάτοχοί της. Να ποιους όρους θεωρεί υβριστικούς η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «επικίνδυνη τυχοδιωκτική και ανεύθυνη» (για τη φιλοπόλεμη πολιτική γύρω από τις ΑΟΖ),  «υπεράσπιση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου στην ΑΟΖ με τις “πλάτες” του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών», «λειτουργεί ως εξάρτημα του ιμπεριαλισμού στη Ν/Α Ευρώπη» (για την κυβέρνηση Αναστασιάδη), «αυτού του τύπου ο “νέος πατριωτισμός”, μυρίζει και πολύ σιωνισμό και ιμπεριαλισμό» κ.λπ.

Η κ. Ασημακοπούλου και η παρέα της (Σαμαράς, Φορτσάκης, Μπαλτάκος κ.λπ.) θεωρεί ότι η πολιτική ορολογία και τα αναλυτικά εργαλεία του μαρξισμού είναι βρισιά. Παρεμπιπτόντως η λέξη «εθελόδουλη» (για την κυπριακή ηγεσία) δεν ανήκει στους δύο συντρόφους αλλά σε αρθρογράφο άλλου εντύπου της Αριστεράς στον οποίο απαντούσαν. Αλλά αυτή η πολιτική διαφορά στο εσωτερικό της Αριστεράς είναι ψιλά γράμματα για τη μονταζιέρα.

Επίσης οι δύο σύντροφοι δεν κατηγορούν την ΕΕ και την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (γι’ αυτό υπάρχουν χιλιάδες άλλες αφορμές άλλωστε), αλλά αναφέρουν απλώς τι έκαναν. Φαίνεται όμως ότι και η πραγματικότητα είναι ύβρις για την κ. Ασημακοπούλου και τους ομοίους της. Καταφέρονται βεβαίως κατά του ομογενή βουλευτή Μπιλιράκη, όχι όμως επειδή στηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση, αλλά γιατί ασκεί ρατσιστική πολιτική στις ΗΠΑ και γιατί στηρίζει τα λόμπι που αντιστρατεύονται την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Αλλά η κ. Ασημακοπούλου δεν αγγίζει αυτή την ταμπακιέρα.

Πολύ περισσότερο δεν αγγίζει βέβαια την ταμπακιέρα της συνεργασίας με το σιωνιστικό κράτος –ούτε φυσικά με τα εγκλήματα που αυτό το κράτος διαπράττει αποτελώντας μια διαρκή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Γ) Έχει το απύθμενο θράσος όμως να αγγίξει την ταμπακιέρα της συνεργασίας Σαμαρά με το αιματοβαμμένο καθεστώς Σίσι στην Αίγυπτο. Έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι νόμιμη κυβέρνηση είναι ο δικτάτορας κι όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση. Φυσικά η ισλαμοφοβία δεν μπορούσε να λείπει από την ανακοίνωση της εκπροσώπου ενός κόμματος όπως η ΝΔ: οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι (τους οποίους, για να εξηγούμαστε, ως σοσιαλιστές δεν έχουμε λόγους να συμπαθούμε) δεν μπορούν να είναι νόμιμη κυβέρνηση αφού είναι… μουσουλμάνοι. Καλό είναι η κ. Ασημακοπούλου να κοιτάξει το καθωσπρέπει Al Jazeera για να πληροφορηθεί ότι ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένους δεν είναι μόνον μουσουλμάνοι, αλλά χιλιάδες άλλοι δημοκράτες καθώς και Δυτικοί δημοσιογράφοι.

Τέλος, η λέξη «εμετικές» ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τη στήριξη του καθεστώτος Σίσι. Ασφαλώς ο αιγυπτιακός λαός θα έχει κατά νου χειρότερες εκφράσεις, αλλά δεν έχει δημοκρατία για να τις εκφράσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά στο εσωτερικό του δημοκρατικά και υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις σε πολλά ζητήματα. Ωστόσο δεν θα πάψει ποτέ να αντιτίθεται στον ιμπεριαλισμό, στον νεοφιλελευθερισμό, στα αιμοσταγή καθεστώτα που αυτοί στηρίζουν, στην αδικία, στα μνημόνια. Δεν θα γίνει σαν το κόμμα σας κ. Ασημακοπούλου όσο κι να το θέλετε.

Υ.Γ.: Αντιπαρήλθαμε τα πολλά ορθογραφικά λάθη της ανακοίνωσης της εκπροσώπου Τύπου. Είθισται άλλωστε οι πατριδοκάπηλοι να μη χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα της πατρίδας την οποία υποτίθεται υπερασπίζουν. Κρίμα όμως γιατί τα Γιάννενα έχουν προσφέρει πάμπολλα στα ελληνικά γράμματα.

Ετικέτες

AOZ