Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη που καλούσε η ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του νέου τρίτου μνημονίου που συνεχίζει και βαθαίνει την λιτότητα, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Με ιδιαίτερη έμφαση από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ και των Παρεμβάσεων τέθηκε η ανάγκη συγκρότησης παλλαικού μετώπου για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ που θα αγωνίζεται ταυτόχρονα  για μια φιλεργατική –φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με μονομερή διαγραφή του χρέους   και ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ.

Αποφασίστηκε  24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του ν/σ πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη 15/7 με συγκέντρωση και διαδήλωση στην Βουλή και απογευματινό συλλαλητήριο την ίδια ημέρα έξω από την Βουλή. Αποφασίστηκε από αύριο Τρίτη 14/7 η οργάνωση γενικών συνελεύσεων, περιοδειών, καταλήψεων στους χώρους του δημοσίου και κάλεσμα προς τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα για διεύρυνση και κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου και πάλη στις γειτονιές  για την οργάνωση της αντίστασης στο νέο μνημόνιο.

δείτε ολοκληρη την ανακοίνωση σε pdf

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα.

  ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία ενάντια στα μνημόνια που συνεχίζονται

 

Δελτίο Τύπου ΠΦΣ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15/7

Ανακοίνωση ΟΙΥΕ

 

Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι, παρά το μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου έστειλαν ένα ηχηρότατο μήνυμα αντίστασης προς την Κυβέρνηση ώστε να μην υποκύψει (στις εξωφρενικές όπως αποδείχθηκε τελικά) απαιτήσεις των δανειστών - θεσμών και να μην αποδεχθεί ένα νέο καταστροφικό Μνημόνιο, δυστυχώς σήμερα βρισκονται μπροστά σε μια απαράδεκτη Συμφωνία, την οποία η Κυβέρνηση αποδέχθηκε. 

Αυτή η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δημιούργησε και επιτάχυνε στην κοινωνία και τους εργαζόμενους εκείνες τις συνθήκες και το πολιτικό πλαίσιο για αγωνιστική αντίσταση ενάντια στα Μνημόνια, παρά το γεγονός ότι έδειξε να μη πιστεύει στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, παρά το γεγονός ότι δεν πούλησε -όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις -διάφορα "success stories", παρά το γεγονός ότι φάνηκε να αντιστέκεται στις απαιτήσεις των δανειστών και να βάλει τις προϋποθέσεις απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές, τελικά ηττήθηκε. 

Ως τελικό απολογισμό φέρει όμως βαριές ευθύνες. 

Ευθύνες για τον όλο χειρισμό της κατάστασης κατά τη διάρκεια της θητείας της, ο οποίος -παρά την αποφασιστική στήριξη του ελληνικού λαού- τελικά την αυτοπαγίδευσε, την άφησε έρμαιο μπροστά στα γκανγκστερικά και εκβιαστικά τελεσίγραφα περί Grexit και άτακτης χρεοκοπίας, που έθεσε η λυκοσυμμαχία των δανειστών, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, μιας και είναι αυτή που κάνει το πραγματικό κουμάντο, ελέγχοντας πλήρως την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο λαός μας κατάλαβε ότι μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που λέγεται Ε.Ε. - Ευρωζώνη δεν μπορεί να έχει μέλλον.

Εάν υλοποιηθεί αυτό το καταστροφικό πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, θα έχει περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου, θα έχει περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους, θα έχει γενικευμένη ανεργία, φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση. 

Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να είναι απέναντι και με όλες τους τις δυνάμεις στο νέο καταστροφικό Μνημόνιο και στη συνέχιση των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε απέναντι στην προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας μας, που υποθηκεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε όλα τα τελευταία χρόνια, τον αγώνα μας για να μην περάσει και το Νέο Μνημόνιο και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να αντισταθούν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας.

Να αγωνιστούμε με νέα ορμή για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που για μια ακόμα φορά μας επιβάλλουν. 

Στο πλαίσιο, αυτό, η ΟΙΥΕ καλεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μη συνεχίσει να μένει ακίνητη, άφωνη και παρατηρητής των γεγονότων. Ούτε να επιχειρήσει να εμφανιστεί ως «δικαιωμένη» λέγοντας ότι τα Μνημόνια ήταν και είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να αρθεί ακόμα και σήμερα στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει πρωτοβουλίες αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων, παίζοντας τον αναγκαίο συντονιστικό της ρόλο με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις - μέλη της ώστε να μην περάσει το νέο Μνημόνιο. 

Καλούμε τα Σωματεία μας και τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη 15/7/2015, ημέρα που ψηφίζονται τα πρώτα νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, να συμμετέχουν δυναμικά στο εργατικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 19.30. 

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, 

μέχρι την τελική μας δικαίωση.

 

Ετικέτες