Η ΟΜ του ΙΔ. ΤΟΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην συμφωνία - μνημόνιο της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σαν οργάνωση αποτελούμενη από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που τα περισσότερα μέλη της είναι άνεργοι και επισφαλώς απασχολούμενοι, κρίνουμε ότι  τα μέτρα που περιλαμβάνονται θα φέρουν περαιτέρω ύφεση και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, καταδικάζοντας την εργατική τάξη της πατρίδας μας στην φτώχια και την εξαθλίωση  τις επόμενες δεκαετίες.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να απορρίψει την συμφωνία, και να σεβαστεί την βούληση του λαού μας που εκφράστηκε με το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ  του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.

Η απουσία σύγκλισης των οργάνων δημιουργεί  έλλειμμα  δημοκρατίας στο  κόμμα. Ζητούμε την άμεση σύγκλιση της ΚΕ και την πραγματοποίηση του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος  πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

 Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει  να περιφρουρήσει την ενότητα μέσα από τα συλλογικά του όργανα, καθώς και  το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές του αποφάσεις, τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.   

Θεσσαλονίκη 27/7/2015

Ετικέτες