Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Παραλίας Πατρών στην συνέλευση της 19/6/2015 ψήφισε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση, την αποστέλλει στην Ν.Ε. Αχαΐας ,και ζητά να κοινοποιηθεί στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και στη λίστα μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία την πορεία των πολιτικών εξελίξεων ,στην διαπραγματευτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια διαπραγματευτική προσπάθεια που διαρκώς συναντά απέναντί της τη σταθερή, αμετακίνητη, μονομερή και ταξικά προσανα-τολισμένη άρνηση των δανειστών να συζητήσουν ακόμα και τη συνταγματική υπόσταση και λειτουργία της χώρας μας.

Παρακολουθούμε και αφουγκραζόμαστε την ασφυκτική πίεση πάνω στη ζωή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ  και του ταξικά κάτω μέρους της  κοινωνίας.

 Η ακινησία και η διαρκής αναβολή επίλυσης κρίσιμων και εκρηκτικών λαϊκών προβλημάτων οδηγεί σε ανησυχία ,απογοήτευση και παθητικότητα το λαϊκό παράγοντα,  που είναι αποφασιστική και κυρίαρχη δύναμη της κυβέρνησης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έδειξε πλέον τα όποια όριά της. Η προσδοκία για  «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» εξέπεσε πια σε «επώδυνη συμφωνία».  Αποδεικνύεται έτσι ότι μόνο εμείς διαπραγματευόμαστε, ενώ οι απέναντι απαιτούν:

εδώ και πέντε σχεδόν  μήνες , η ελληνική πλευρά έκανε εξαιρετικά κρίσιμες και στρατηγικές υποχωρήσεις από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από την προεκλογική δέσμευση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, από τις προγραμματικές δηλώσεις, ακόμα και από τη σκληρή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, από την  υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών του Μάρτη και των βασικών κόκκινων γραμμών του Απρίλη. Αντίθετα, οι καπιταλιστικοί κύκλοι των δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν έχουν μετακινηθεί  ούτε εκατοστό από την πολιτική τους απαίτηση να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακή συμφωνία και να ακυρώσει τον πυρήνα της λαϊκής εντολής και την  προοπτική  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  υπέρ των λαϊκών τάξεων και των δυνάμεων της εργασίας.

Επιβάλλεται να υπάρξει επειγόντως πολιτική στροφή από την αδιέξοδη διαπραγμάτευση, αλλαγή γραμμής και πολιτικού σχεδιασμού στην κατεύθυνση της  εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Να ληφθούν άμεσα  πολιτικές αποφάσεις από την μια για την ενεργοποίηση του κόμματος που λειτουργεί προβληματικά  και από την άλλη για την ενθάρρυνση του   πανευρωπαϊκού και διεθνούς κινήματος υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Στην κατεύθυνση αυτή,

  • Η στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια στην προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,
  • Η προστασία των διαφυγής των κεφαλαίων,
  • Ο δημόσιος  έλεγχος των τραπεζών  και
  • Τα μέτρα αντιλιτότητας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, είναι ο πυρήνας  των πολιτικών αποφάσεων που θα επαναφέρουν την ελπίδα, την αγωνιστική έξαρση και τη στήριξη του λαού στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Παραλίας

Ετικέτες