Την 13η του Ιούλη στις Βρυξέλλες συντελέστηκε το πιο άθλιο πολιτικό-οικονομικό πραξικόπημα σε βάρος του λαού μας, λειτουργώντας εκβιαστικά και τιμωρητικά για την Ελλάδα και προς παραδειγματισμό για οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις πιέσεις τις οποίες υπέστη η διαπραγματευτική μας ομάδα. Εκτιμούμε πως το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, είχε την δυναμική να ματαιώσει κάθε σενάριο των δανειστών τοκογλύφων και να δώσει όλα εκείνα τα όπλα στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού μας, της ανεξαρτησίας του, της εθνικής του υπερηφάνειας και εν τέλει της επιβίωσής του.

                Η συμφωνία που επετεύχθη τελικά και έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή, αποτελεί ξεκάθαρα ένα επαχθές τρίτο μνημόνιο, που θα εξουθενώσει τον κόσμο της εργασίας, την νεολαία, τους συνταξιούχους, θα εξαθλιώσει τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, θα εξακοντίσει την ύφεση, ενώ θα παραδώσει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας δέσμια στους ευρωπαίους επικυρίαρχους, καθιστώντας την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

                Το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εμείς τα μέλη του, αυτά τα χρόνια αγωνιζόμασταν με όλη την δύναμη της ψυχής μας, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα των Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις δράσεις μας, σταθήκαμε δίπλα στον χειμαζόμενο λαό μας, στηρίζοντάς τον, δίνοντάς του μια άλλη προοπτική για ένα κόσμο που είναι εφικτός. Για όλους εμάς, που ζήσαμε την κατάσταση και μέσα από το καταρρέον σύστημα υγείας, μέσα στα διαλυμένα νοσοκομεία μας, σε καμία περίπτωση η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το αξιακό μας σύστημα. Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε εντός της κανένα θετικό στοιχείο παρά μόνο την ταπείνωση της Αριστεράς, την υποτέλεια, την προσπάθεια ενσωμάτωσής της  και την απόλυτη καταστροφή του λαού και της χώρας μας.

                Καλούμε τους συντρόφους μας σε αυτή την δύσκολη στιγμή να βάλουν στην άκρη κάθε σκέψη για αποστράτευση, να περιφρουρήσουν την ΕΝΟΤΗΤΑ του κόμματος στην βάση των συλλογικών μας αποφάσεων και των κομματικών μας οργάνων. Καλούμε τους συντρόφους μας να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να συμπορευθούμε με τον λαό μας λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Καλούμε την ΚΕ και την ΠΓ να συνεδριάσουν και να σταθούν απέναντι στην συμφωνία. Να επεξεργαστούν, ακόμα και τώρα, ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση, στην βάση της συνεδριακής μας απόφασης που μιλάει ξεκάθαρα για «ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ».

Καλούμε τους βουλευτές της ΕΠΕΚΕ Υγείας να καταψηφίσουν την συμφωνία στην Βουλή.

Στηρίζουμε την κυβέρνηση και την καλούμε να μην εφαρμόσει την συμφωνία.

Ζητάμε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό μας για έκτακτες περιστάσεις, την οργάνωση έκτακτου διαρκούς Συνεδρίου.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται

15/7/2015

Νομαρχιακή Υγείας Αττικής

Ετικέτες