Συντρόφισσες και σύντροφοι, Είναι αναπόφευκτη και επιβεβλημένη η αποχώρησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ. Βασικός λόγος που ενταχθήκαμε και συμμετείχαμε στον σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ως ενιαίο πολυτασικό κόμμα, είναι γιατί πιστέψαμε, και πιστεύουμε, ότι η ενότητα της αριστεράς με δημοκρατία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, αυτό που έλειπε από την ελληνική κοινωνία, το έμπρακτο λαϊκό σάλπισμα, για να προχωρήσει και να απαλλαγεί από τα δεσμά που επί πολλές δεκαετίες την κρατούν καθηλωμένη να επιβιώνει οριακά.

Πιστέψαμε, παρ’ όλες τις δυσκολίες που και εσωκομματικά διαπιστώναμε, ότι αυτό άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το Γενάρη αυτής της χρονιάς. Όμως δυστυχώς διαψευστήκαμε πλήρως. Δεν είναι μόνο το 3ο μνημόνιο που καμιά σχέση δεν έχει με τις θέσεις του πρώτου και ιδρυτικού μας συνεδρίου, το εκλογικό μας πρόγραμμα αλλά και τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Είναι επίσης και η απουσία διαλόγου, ενημέρωσης και σειρά ενεργειών που τσάκισαν και εξευτέλισαν την έννοια της Δημοκρατίας που έτσι κι αλλιώς είχε ποικιλότροπα βληθεί τους τελευταίους μήνες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα εφαρμόζοντας ένα προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, ένα λαϊκό πρόγραμμα που θα μπορούσε να αναδιανείμει τον πλούτο, να ανασυγκροτήσει τη χώρα, να βάλει φρένο στο ξεπούλημα και τη διαφθορά, στα ολιγοπώλια και τους καναλάρχες, στην υποταγή και την υποτέλεια, στην άνευ όρων παραμονή στο ευρώ και την ευρωζώνη. Παλέψαμε και αγωνιστήκαμε για να γίνει πραγματικότητα η συμπόρευση της Αριστεράς, η κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του λαού ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών, που θα αρνούνταν την αποπληρωμή ενός μη βιώσιμου χρέους ενάντια σε ωμές απειλές και εκβιασμούς των δανειστών και του κεφαλαίου.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) αψηφώντας τη λαϊκή εντολή, το περήφανο ΟΧΙ, τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό,   δυσβάστακτο μνημόνιο.

Η τελική πράξη ήταν η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, επιλογή που σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή, επιλογή που έγινε χωρίς καμία εσωκομματική διαδικασία.

Το να παραμείνουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό – τη στιγμή μάλιστα είχαμε την τελευταία πενταετία δώσει όλοι μαζί σκληρές μάχες ενάντια στα προηγούμενα μνημόνια. Επομένως δεν μπορούμε πια να είμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση αυτή δεν είναι εύκολη, είναι όμως αναγκαία για τη συνέχεια της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για τη δημιουργία ενός αντικαπιταλιστικού, πατριωτικού, αντιμνημονιακού μετώπου, για την εφαρμογή ενός μεταβατικού προγράμματος που θα οδηγήσει στο σοσιαλισμό.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, ότι θα αγωνιστούμε για την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας και για την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

ΤΑ ΜΕΛΗ

  1. ΓΑΡΙΔΗ ΕΥΘΥΜΙΑ (μέλος συντονιστικού)
  2. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (μέλος συντονιστικού)
  3. ΤΣΑΤΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (μέλος συντονιστικού)
  4. ΓΑΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΟΔΕΣΠΟΙΝΑ
  5. ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  6. ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
  7. ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
  8. ΤΟΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  9. ΤΟΛΙΟΥ ΡΟΖΑ
  10. ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΑ
  11. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
  12. ΝΤΙΤΣΙΑ ΓΙΩΤΑ
  13. ΜΩΡΑΚΗ  ΒΑΝΑ
  14. ΡΟΣΠΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  15. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑ ΧΡΥΣΑ
  16. ΡΟΥΣΤΑΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
  17. ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
  18. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  19. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
  20. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  21. ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
  22. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  23. ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  24. ΔΡΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  25. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  26. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  27. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
  28. ΚΑΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  29. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  30. ΤΣΙΡΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ
  31. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  32. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  33. ΜΠΕΪΛΕΡΆΙ ΑΡΝΤΙΑΝ
  34. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ
  35. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
  36. ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ ΠΕΓΚΥ
  37. ΚΟΛΛΙΑ ΑΝΝΑ

Ετικέτες