Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θέλουμε να ανακοινώσουμε την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα που ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του τρίτου και πιο βάρβαρου για το λαό μνημονίου μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ είναι μια επιλογή που δεν μπορούμε να την δεχτούμε και να την υποστηρίξουμε.

Η επιλογή αυτή αποτελεί ευθεία ακύρωση των αποφάσεων του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, του προεκλογικού προγράμματος και της λαϊκής εντολή της 25ης Γενάρη, αλλά και της ταξικής νίκης του «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου. Αποτελεί επί της ουσίας παράδοση στην πολιτική των ταξικών αντιπάλων, του κεφαλαίου και των εγχώριων και διεθνών ελίτ, σε ευθεία αντίθεση με τα κοινωνικά συμφέροντα για τα οποία αγωνίζεται και εκπροσωπεί η Αριστερά. Αποτελεί ακύρωση και ματαίωση των δυνατοτήτων, της ελπίδας και της προοπτικής διεξόδου για τον λαό. Τα επιχειρήματα για την υπεράσπιση αυτής πολιτικής με λύπη διαπιστώνουμε ότι θυμίζουν θλιβερά όσα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη διαρκή και πλήρη απαξίωση κάθε συλλογικής διαδικασίας, λειτουργίας των οργάνων και αποφάσεων του κόμματος από τον πρόεδρο και την ηγετική κυβερνητική ομάδα. Τελευταία εξέλιξη, ουσιαστικής «κατάργησης» του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωσης των οργάνων, αλλά και του συνόλου των μελών του αποτέλεσε η αιφνιδιαστική επιλογή προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ερήμην κάθε οργάνου και αποφασιστικής διαδικασίας, με ταυτόχρονη ωμή παραβίαση της πρόσφατης απόφασης της Κ.Ε. για έκτακτο συνέδριο, μετά από εισήγηση του ίδιου του προέδρου. Με αποκλειστική ευθύνη της στενής ηγετικής κυβερνητικής ομάδας και του ίδιου του Α. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε διάλυση, μετά την ακύρωση τόσο του πολιτικού του πλαισίου, όσο και της συλλογικής του δημοκρατικής λειτουργίας, μετατρεπόμενος σε ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών και τα όργανα, η Π.Γ. και η Κ. Ε. αντικαταστάθηκαν από το «Μαξίμου».

Ταυτόχρονα με θλίψη αλλά και οργή παρακολουθούμε την ανοχή αν όχι ενθάρρυνση πρακτικών πολιτικής ανθρωποφαγίας κατά συντρόφων, πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και τις αξίες της αριστεράς.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού υποδηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς την οποιαδήποτε παρέκκλιση. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι, γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, του μεγαλειώδους ΟΧΙ. Η επιλογή των πρόωρων εκλογών υποδηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς καμία  παρέκκλιση …  και επιδιώκει την κυβερνητική «σταθερότητα»…..

Όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς για τον λαό και την χώρα, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κόμμα μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη. Αριστερά και Μνημόνιο δεν πάνε μαζί. Εμείς που υπογράφουμε τη δήλωση αυτή δηλώνουμε ταυτόχρονα «παρόν» στην συνέχεια των αγώνων για αντιστροφή της λιτότητας και την κατάργηση των μνημονίων, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.  

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος        Συντονιστής  Ο. Μ. ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Κόκοτζης                          Μέλος Ο. Μ. ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Φώτης Αποστολάρας                       Μέλος Ο. Μ. ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ 

Ετικέτες