Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και υγειονομικοί, διαδήλωσαν χθες και σήμερα 7/2, στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τη διάλυση Υγείας και Παιδείας.

Με συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα  της συζήτησης των προσφυγών στο ΣτΕ, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους καθηγητές, δάσκαλοι, σχολικοί φύλακες και άλλοι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρά την προκλητική προσπάθεια των ΜΑΤ να μην κλείσει η Πανεπιστημίου και τη μικροένταση που επικράτησε, ο όγκος και η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων απέτρεψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενό.

Λίγο πριν τις 12.00 ξεκίνησε διαδήλωση προς υπουργείο «ανθρωποθυσιών» ή αλλιώς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικά συνθήματα «ΕΛΜΕ-ΟΤΑ, μια φωνή και μια γροθιά», «το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς».

Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα που οργανώνουν και υλοποιούν κυβέρνηση και τρόικα, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες κόσμου, δεν περνάει χωρίς αντίσταση. Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις όλων των κλάδων που δέχονται την κυβερνητική επίθεση και η στήριξη της πολύμηνης μάχης τους από την αγωνιζόμενη κοινωνία και τις δυνάμεις της Αριστεράς, είναι η απαραίτητη συνθήκη για να μην απολυθούν όσοι-ες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Πολύ μαζική και δυναμική και η χθεσινή συγκέντρωση και διαδήλωση, στα πλαίσια της Πανυγειονομικής Απεργίας. Περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι βάδισαν από το υπουργείο Υγείας προς τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του νομοσχεδίου διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και  εκχώρησης της στους ιδιώτες. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των σωματείων των Υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ,ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ κα), ενώ τοποθετήθηκε επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Ο ΣΥΡΙΖΑ  εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Αρκαδίας και υγειονομικό Κώστα Ζαχαριά. Συγχρόνως, είχε ένα ιδιαίτερα μαζικό  μπλοκ του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς που συσπείρωσε μεγάλο κομμάτι της πορείας.

Μετά την ψήφιση της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του οργανισμού προκήρυξαν απεργία επ' αόριστον. Ο αγώνας για την Υγεία θα συνεχιστεί καθώς τα προβλήματα που θα προκληθούν από την διάλυση του ΕΟΠΥΥ θα είναι πολύ μεγάλα- τόσο για τους ασθενείς και ασφαλισμένους, όσο και για τους εργαζόμενους. Ειδικά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μένουν εντελώς ξεκρέμαστοι, καθώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για το που θα ενταχθούν στο λεγόμενο  ΠΕΔΥ (Περιφερειακό Εθνικό Δίκτυο Υγείας), κάτι που –ηθελημένα- τους σπρώχνει στο να κρατήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους και να μην ενταχθούν στις «νέες δομές» που εξήγγειλε ο Άδωνης…

Την ερχόμενη Τρίτη θα διοργανωθεί σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις συνομοσπονδίες της Υγείας ενώ στις 12 Μάρτη θα υπάρξει 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το μεγάλο βάρος πάντως πέφτει στο να υπάρξει συγκρότηση λαϊκών επιτροπών για την υπεράσπιση της Υγείας, ώστε η απόκρουση του Αρμαγεδώνα που έρχεται να γίνει υπόθεση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας. 

Ετικέτες