Γεμάτη ήταν η αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσαν οι οργανώσεις της Ά και Β´ Πειραιά της ΛΑΕ την Παρασκευή 30/10. Η εκδήλωση έρχεται στον απόηχο των κινητοποιήσεων που έγιναν από τον Δήμο Κερατσινίου και την ΟΜΥΛΕ δηλώνοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα θα πρωταγωνιστεί στην δημιουργία Μετώπου ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού.

Τις τοποθετήσεις άνοιξε η Αν. Φραντζεσκάκη (συνδικαλίστρια του ΟΛΠ) η οποία κατέρριψε τους μύθους ότι θα υπάρχει κέρδος από την πώληση του Λιμανιού. Περιέγραψε αναλυτικά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας (ελαστικά ωράρια, μισθοι ψίχουλα, κατάργηση βαρέων, ατομικές συμβάσεις) που επικρατούν στον προβλήτα της Cosco με σκοπό να προεκτείνουν σε ολόκληρο το λιμάνι. Υπογράμμισε επίσης, ότι ολόκληρη η πρόνοια για τους πρόσφυγες που υπάρχει για μεταφορά στον Πειραιά από λιμάνια, τίθεται σε κίνδυνο με την παράδοση στα χέρια μονοπωλίων.

Αιχμηρός ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπ. Ναυτιλίας για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Μετέφερε τα προβλήματα του κλάδου του (απλήρωτη εργασία ναυτικών, διάλυση ασφαλιστικών ταμείων κτλ). Τέλος τόνισε την ανάγκη για δημιουργία Μετώπου συντονισμού πολιτών και φορέων με μόνιμο χαρακτήρα για να μην πωληθεί το Λιμάνι.

Ο Βασίλης Γκιτάκος (ΜΕΤΑ, ΠΟΕ ΟΤΑ) μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης, που αφορούν την ιδιωτικοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων των Δήμων (νερο, οικονομικές υπηρεσίες, σκουπίδια, καθαριότητα κά). Περίεγραψε το κόστος που υπάρχει για τους πολίτες μέσω των ΣΔΙΤ και των εργολαβιών και τα νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων στους Δήμους. Κατέληξε με την ανάγκη συντονισμένων αγώνων και όχι μόνο κλαδικών συνολικά ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας από την αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών μιλώντας για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Περιέγραψε τα αρνητικά αποτελέσματα για την χώρα συνολικά από την πώληση του Λιμανιού. Τέλος τόνισε την σημασία να δοθεί αγώνας οργανωμένος "από τα κάτω" για την διεκδίκηση του Λιμανιού. 

Ετικέτες