Την Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται εκλογές για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα (Σ.Ε.Ν.Α.). Στις εκλογές συμμετέχει η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ενωτικό Μέτωπο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα (ΕΜΕΝΑ).

Στο κάλεσμά της η ΕΜΕΝΑ τονίζει ότι άμεσο καθήκον της και όλων των εργαζόμενων είναι  να αγωνιστούμε για την διάσωση των δημόσιων δομών, για υπηρεσίες υγείας που να είναι προσβάσιμες σε όλους τους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από το εργασιακό τους καθεστώς, τη θρησκευτική τους επιλογή ή την καταγωγή τους. Η ψήφος στο ΕΜΕΝΑ σημαίνει ένταξη στη μάχη για άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ και των δομών πρόνοιας, πρόληψης και ψυχικής υγείας, στη μάχη για να μην κλείσει κανένα κρεβάτι λόγω συγχωνεύσεων και να μην ερημώσουν κι άλλο από προσωπικό οι δημόσιες δομές υγείας.

Άμεσο καθήκον επίσης είναιη προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, που βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, την εργασία τους να εντατικοποιείται και να υποβαθμίζεται, την θέση τους να γίνεται επισφαλής.

Με την ψήφο στο ΕΜΕΝΑ μπορεί να γίνει εφικτή μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει η μετατροπή του τωρινού «σωματείου σφραγίδα» των εργαζομένων του Νοσοκομείου σε όργανο πάλης, αντίστασης και διεκδικήσεων.

Ετικέτες