Συντρόφισσες-οι Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης όπως και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, σπρώχνει τα πράγματα σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Τα παραπάνω, μαζί με το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο, χωρίς τον οποιαδήποτε δισταγμό. Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων τις προσεχείς ημέρες με τα ονόματα που έχουν ήδη ακουστεί, θα έρθουν να επιβεβαιώσουν πλήρως τη σοσιαλδημοκρατική στροφή του κόμματος.

Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Φανερή είναι επίσης η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων και των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ,  όπως και η  προκλητική  περιφρόνηση της λαϊκής εντολής στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη,  με το μεγαλειώδες  ΟΧΙ που είπε το 62% του λαού μας.

Η στροφή αυτή της κυβέρνησης αποτελεί ακόμη κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του κόμματος και της απόφασης του ανώτερου συλλογικού οργάνου του, της Κεντρικής Επιτροπής, στην τελευταία εν πλήρη απαρτία συνεδρίαση της στις 30/7.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.

Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να συνεχίσουμε τη συζήτηση μαζί σας. Αφαιρέθηκε και από εμάς και από σας αυτή η δυνατότητα, με απόλυτη ευθύνη της ηγετικής ομάδας που στην πραγματικότητα κατήργησε τα όργανα του κόμματος και υποβάθμισε τις ΟΜ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες  πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε αυτή η κυβέρνηση, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ  σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα και χτίζοντας μαζί  το Αντιμνημονιακό Μέτωπο των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης σε ότι προτάθηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών στο Γιούρογκρουπ και τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Κάτω από αυτή την πίεση των πραγμάτων, εμείς οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από τις ΟΜ Άνω και Κάτω Πετραλώνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να πάμε σπίτια μας αλλά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, από άλλο μετερίζι πλέον, ενάντια σε κάθε μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ ΦΛΩΡΑ

ΜΑΝΤΑ ΠΙΤΣΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΩΧΑΜΕΤ ΧΑΛΙΝΤ

ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΜΑΙΡΗ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ετικέτες