H χερσόνησος του Ακάμα δεν είναι για τα δόντια των «developers».

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/03 στη Λεμεσό φεστιβάλ για τη διάσωση της χερσονήσου του Ακάμα απο τα «αναπτυξιακά σχέδια» της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών. Το φεστιβάλ οργανώθηκε από την πρωτοβουλία Λεμεσού για τον Ακάμα, από την κίνηση SaveAkamas/SaveCyprus και από την πρωτοβουλία για την διάσωση των φυσικών ακτών  και αποτελεί ουσιαστικά το επιστέγασμα ενός αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αφορά την προστασία της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος από τα μνημονιακά και «μεταμνημονιακά» σχέδια της κυβέρνησης και των developers(όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται οι μεγαλοκαρχαρίες του κατασκευαστικού τομέα στην Κύπρο).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 14 τοπικά μουσικά σχήματα, καλλιτέχνες και θεατρικές ομάδες  και πήραν θέση υπερ της προστασίας του Ακάμα συμμετέχοντας σε ένα φεστιβάλ που η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική και πρωτόγνωρη. Απο το φεστιβάλ, που ξεκίνησε στις 12:00 το πρωί και διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ, πέρασαν τέσσερις με πέντε χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση της κοινωνίας να προστατεύσει τα δημόσια αγαθά απο το ξεπούλημα και την καταστροφή.

Ημασταν όλοι και όλες εκεί! Οργανώσεις της αντικαπιταλστικής αριστεράς,συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδες της ριζοσπαστικής οικολογίας, ακτιβιστές και ακτιβίστριες μαζί με τη νεολαία, με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους δείχνοντας ότι υπάρχει μια κοινωνία που πάλλεται και αντιστέκεται. Συνθήματα όπως «ο Ακάμας ανήκει στις χελώνες και στα παιδιά μας», «κάτω τα χέρια από τον Ακάμα» δείχνουν τη διάθεση του κόσμου να τους χαλάσει τα σχέδια. Με τη χθεσινή εκδήλωση έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη βρίσκεται με άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο πριν καλά-καλά ολοκληρώσει τους πανηγυρισμούς της για την αρχή της «μεταμνημονιακής εποχής». Και σ’ αυτό το μέτωπο θα είμαστε εκεί γιατί ο Ακάμας είναι μόνο η αρχή!

οι φωτογραφίες είναι του Παύλου Βρυωνίδη

Ετικέτες