Η Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης (28 Απρίλη) που είχαν ορίσει γιατροί και υγειονομικοί στέφθηκε με επιτυχία παρά τις δυσκολίες.

Όσοι και όσες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην πανδημία συνεχίζουν να μην το βάζουν κάτω. Οι συμβολικές συγκεντρώσεις με κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ στις πύλες των νοσοκομείων έστειλαν το δικό τους μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που βασίζει την πολιτική της σε ευχολόγια και όχι στην πραγματική στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και αλληλέγγυοι έσπασαν το κλίμα φόβου απαιτώντας επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού ενόψει των δυσκολιών που έρχονται.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας τη στήριξή της στην κινητοποίηση έδειξε η δημοτική κίνηση «Κόντρα στο Ρεύμα». Μέλη της παράταξης βρέθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου κρατώντας πικέτες και πανό προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους.

Στο Ασκληπιείο Βούλας εκτός από το σωματείο των εργαζομένων το «παρών» έδωσε και πλήθος αλληλέγγυων από την καμπάνια «Κανένας μόνος/Καμία Μόνη» καθώς και από την περιφερειακή παράταξη «Ανυπότακτη Αττική». Οι εργαζόμενοι με μικροφωνική ξαναμίλησαν για τα αιτήματά τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Στην Αγία Παρασκευή η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής για να δείξει την αλληλεγγύη της στους γιατρούς και να απαιτήσει ενίσχυση και προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ καθώς και άμεση στελέχωση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής όπως στον Ευαγγελισμό και στον Άγιο Σάββα. Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι απαίτησαν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και διατράνωσαν τα αιτήματά τους στις εισόδους των νοσοκομείων.

Μαζικότερη από την αντίστοιχη της 7ης Απρίλη ήταν η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το ΑΧΕΠΑ ζητώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και τονίζοντας με κάθε τρόπο ότι οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους. Εκτός από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς το «παρών» έδωσε η δημοτική κίνηση «Πόλη Ανάποδα» καθώς και η καμπάνια «Κανένας μόνος/Καμία μόνη».

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις όπως η Λάρισα και η Άρτα.

Στόχος ενόψει της πρωτομαγιάς αλλά και των δυσκολιών που ανοίγονται μπροστά μας είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων του υγειονομικού προσωπικού. Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ποντάρει στην τύχη και στα κέρδη της αγοράς όμως η απάντηση είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τζογάρει στις πλάτες των εργαζομένων ρισκάροντας τις ζωές μας. Η 28η Απρίλη πρέπει να αποτελέσει απλώς ένα ακόμη κομμάτι μιας αλυσίδας κινητοποιήσεων στον καιρό της πανδημίας…

 

Ετικέτες