Στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανταποκρίθηκαν την Παρασκευή 7/2 και στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες αγωνιστές εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες που συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια. Παρά την προκήρυξη 24-ωρης απεργίας από την ΟΛΜΕ ο αριθμός των διαδηλωτών που έκανε και πορεία μέχρι το Υπουργείο δεν κρίνεται εντυπωσιακός, συγκριτικά με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου. Υπήρχε βέβαια και ένα σημαντικό ποσοστό δυναμικού του κλάδου, που προτίμησε να μετακινηθεί και να ενισχύσει την κινητοποίηση στην Αθήνα.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο κ. Θεόδωρος Γ. Καράογλου, δέχτηκε μια αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν τελικά μετά από διαπραγματεύσεις και διαμαρτυρίες και οι 3 από τους 5 προέδρους των ΕΛΜΕ της Θεσ/κης, 2 αιρετοί (ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ), εκπρόσωπος εργαζομένων του Δήμου και 2 εκπαιδευτικοί εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ..

Είναι χαρακτηριστική η επιχειρηματολογία ενός εκπροσώπου της ΔΑΚΕ : «δεν θα βρείτε την ψήφο μου» απέναντι στην ρητή και κατηγορηματική θέση του υπουργού ότι δεν συμφωνεί με την απόλυση των υφιστάμενων δημοσίων υπαλλήλων αλλά στο εξής θα στηρίξει  την άρση της μονιμότητας  για νεοπροσλαμβανόμενους αλλά και ότι συμφωνεί με την παράδοση του πιο δυναμικού τμήματος της τεχνικής εκπαίδευσης σε ιδιώτες.


Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών που δεν συμμερίστηκε και διαφώνησε με τις τοποθετήσεις αυτές, συνειδητοποιεί την ανάγκη συνεχούς αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους, το δικαίωμα της εργασίας με αξιοπρέπεια χωρίς τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με την λεγόμενη «αξιολόγηση». Αυτή την «αξιολόγηση» σύμφωνα με την οποία ακόμη και αξιολογημένοι με «αριστεία» εκπαιδευτικοί απολύονται. 


ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΣΤΕΓΗ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ


Βίντεο από την κινητοποίηση:

http://youtu.be/ZEaBaQBqYSQ

Ετικέτες