Δυναμική συγκέντρωση και πορεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, ενάντια στην αξιολόγηση.

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και δυναμική πορεία μέχρι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό σύνθημα «τα νοσοκομεία ανήκουνε σε εμάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς»!

Οι υγειονομικοί αντιδρούν στις διαδικασίες αξιολόγησης, που αναμένεται να δημιουργήσει μια μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στα δημόσια νοσοκομεία, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και η υποχρηματοδότηση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Ήδη η συγκυβέρνση των απολύσεων, μετέθεσε εκ νέου την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αξιλόγησης, αφενός λόγω εκλογών, αφετέρου λόγω των μαζικών αντιδράσεων από δεκάδες κλάδους του Δημοσίου. Με συνελεύσεις, ενημερώσεις και άλλες δράσεις, το κλίμα ανυπακοής στις μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη και της τρόικας, φαίνεται ότι γενικεύεται. 

Την ίδια ώρα, στο κέντο της Αθήνας, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, που κήρυξαν 48 απεργία και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανεργία και άλλοι εργαζόμενοι, εφόσον λήγει η περίοδος των διαθεσιμοτήτων. 

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Α΄Αθήνας, Μαρία Μπόλαρη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η νέα υποχώρηση της κυβέρνησης, που μετέθεσε τις ημερομηνίες για την πραγματοποίηση της αξιολόγησης-σφαγείο των δημοσίων υπαλλήλων, αποδεικνύει τη δύναμη της συλλογικότητας των εργαζομένων, που μέσα από τις μαζικές διαδικασίες των σωματείων τους και τις κινητοποιήσεις τους, εκφράζουν την καθολική τους αντίδραση στο νομοθέτημα του κ. Μητσοτάκη.

Αυτοί που κλείνουν και συγχωνεύουν νοσοκομεία, αυτοί που ισοπεδώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας για λογαριασμό των ιδιωτών, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προβούν σε καμία αξιολόγηση.

Παρά την προεκλογική αναδίπλωση όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην εφησυχάζουν και μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, μπλοκάροντας τις νέες απολύσεις που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, ακυρώνοντας τα σχέδια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας καταδοτών. 

Με ενωτικούς αγώνες και με εργαλείο τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην τριπλή κάλπη του Μαΐου, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, είμαστε βέβαιοι ότι θα γκρεμίσουν την κυβέρνηση της λιτότητας και του αυταρχισμού. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να ξηλωθεί το αντεργατικό έκτρωμα της προωθούμενης αξιολόγησης, για να σώσουμε τη Δημόσια Υγεία από τη διάλυση».

 

Ετικέτες